Български дипломати похвалени от втората най-голяма банка в Молдова

Българската компания „Доверие обединен холдинг“ със значителен успех в Молдова – холдингът придобил над 77% пазарен дял във втората по големина банка Молдиндконбанк, съобщават от PRofile International.

Въпреки пандемията от COVID-19 през последните две години, Молдиндкомбанк е генерирала страхотни резултати и е затвърдила иначе добрата си репутация пред редица бизнес партньори. По този повод, директорът Николай Борисов е изразил благодарности за сътрудничество между България и Молдова в писмо до Министъра на икономиката и до Министъра на външните работи.

Успехът за това се дължи на Петър Крушков, който е първи секретар по търговията и икономиката на България в Молдова. Петър е и причината за благодарственото писмо към българските институции. Петър Крушков може да се похвали с престижно образование – бакалавърска степен „Икономика на търговията“ и магистър „Национална сигурност„, както и с отлична памет, владеене на няколко езика, както и познания в почти всички области. С усилената си работа, Петър Крушков жъне успех след успех.

Доверие обединен холдинг“ е позната като една от най-големите структури в България, която обединява 19 дружества от 8 различни отрасли на икономиката в 7 населени места в България. Най-големите акционери са „Софарма“ АД с дял от 32,94%, както и „Телекомплект“ АД с 8,92%, допълват от PRofile International.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *