Шеф Наталия Хитрина с ново авторско меню

Преди броени часове, шеф Наталия Хитрина отпразнува своят рожден ден. Празникът бе двоен за красивата и талантлива дама – в личен план, шеф Хитрина отпразнува рожденият си ден, а в професионален – на своя руски ресторант „Арбат“ – ресторанта-празник.

Идеята за създаване на ресторант „Арбат“ на шеф Наталия Хитрина дошла преди много години, когато е искала да отпразнува рождения ден на своята майка.Искала да открие ресторант-празник: с музика на живо,танци, шоу.

Уви, по онова време, шеф Хитрина споделя, че не е успяла да намери ресторант, в който да се усеща уюта на дома. Освен уют, разбира се, шеф Наталия Хитрина търсеше и качествена руска кухня. И така, от създаването си до ден днешен, руски ресторант „Арбат“ се превърна в любимо място на хора от цяла България, който споделят безброй положителни отзиви както в социалните мрежи, така и в книгата за похвали на самият ресторант.

Върнахте ни в Русия с руска атмосфера и дух!“ – това е сред най-често срещаният отзив от клиенти.

А домакинята, от своя страна, се отнася към клиентите си като към скъпи гости:

Моите медали и грамоти са моите клиенти, които 12 години прекрачват прага на моят руски ресторант!„, споделя още шеф Наталия Хитрина.

Всъщност, историята на шеф Наталия Хитрина е повече от завладяваща. Абсолютно откровено, участничката в Master Chef България, шеф Хитрина споделя  че любовта ѝ към кухнята се е родила още в ранните детски години. И е започнала с доста неприятен инцидент. Баба и готвела борш на печката, а 4-годишната Наталия, която омагьосана наблюдавала свещенодействието на старата на, решава да помогне. Тя протяга ръчички към тенджерата, обръща я и врящата течност залива детското ѝ тяло.

Противно на очакванията обаче, изгарянията и неприятната случка не успяват да откажат момичето от магията на готвенето. Без да подозира, че ще се превърне в топ кулинар и собственик на престижен руски ресторант, бъдещата шеф Хитрина прави първите си стъпки в кулинарията. Заедно с майка си и бабите си, тя започва да готви най-различни интересни ястия. Обикаля Русия от село в село, в търсене на автентични и редки рецепти, с които, разбира се, веднага започва да експериментира.

Когато се стигнало до откриването на ресторант „Арбат“, менюто му не било много богато, но е предлагало цели три вида пелмени. За никого не е тайна, че шеф Наталия Хитрина обожава пелмени и те са любимото и ястие. Е, благодарение на експериментите собственичката, пелмените в менюто са вече 13 вида, а с всяка следваща година, Master Chef-ката добавя по един нов вид. В менюто можете да откриете към днешна дата богат избор от традиционни руски ястия, сред които супи, предястия и основни ястия. А за десертите – коментарът е излишен, галят небцето, докосват сетивата и ви пренасят в друго измерение.

Хайверът не е мезе, но е идеално допълнение към водка!“ – сподели пред нас шеф Хитрина.

Авторското меню на Мастер шеф Наталия Хитрина е нейната огромна гордост и личен почерк. Новото кулинарно руско изкушение включва изтънчени ястия от черен и червен хайвер : салати, спиращи дъха предястия, супа, основни ястия и вкусни десерти – всичко се приготвя с червен и черен хайвер. Вкусните гозби смело се комбинират с водка.

Шеф Хитрина получава своята звездна слава в телевизионното риалити „Master Chef България“. Продуцентите на риалитито, запознати с уникалния ресторант и неговата собственичка, отправят покана към Наталия Хитрина да влезе в предаването като шеф готвач и бъде главен консултант по приготвяне на традиционна руска кухня. Въпреки че е зодия скорпион, шеф Наталия Хитрина е изключително уравновесен човек и огромен професионалист, който още с появата си предизвика истински фурор в телевизионния ефир.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *