ТЪРЖЕСТВЕН ФИНАЛ НА ПРОЕКТ „КВАРТАЛЕН ТЕАТЪР „МИМ-АРТ“ КЪМ НАЦИОНАЛЕН ФОНД „КУЛТУРА“

Със специална изложба и детска постановка се отбеляза финала на проект КВАРТАЛЕН ТЕАТЪР „МИМ-АРТ“ към Сдружение „Тишина“.

Събитието представи изложба на снимки, представящи обновеното творческо пространство на Сдружение „Тишина“. Ремонтът е извършен с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура /НФК/ по процедура „ЕДНОГОДИШНА ПРОГРАМА ЗА ПОДКРЕПА НА ЧАСТНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА“ 2020.
След изложбата гостите присъстваха на Музикален спектакъл „ДЖОКАТА И МАГИ В СВЕТА НА ЖИВОТНИТЕ“ – с участието на актьори с увреден слух и специален гост Георги Низамов. Това е втората постановка, реализирана в рамките на проекта, с помощта на НФК.

Проектът „Квартален театър“ стартира с хипнотизираща комедия, вдъхновена от пиесата на Василий Сигарев „Детектор на лъжата“ – „СЕМЕЙСТВО ПОД ХИПНОЗА“, с режисьор Николай Гундеров. В ролите: Христо Гърбов, Красимира Демирова, Николай Гундеров и вече завладява публиката на театралните сцени. Спектакълът е посветен и на паметта на актьора Филип Трифонов.

Специални гости на финала на проекта бяха заместник кмета на Столична община Албена Атанасова и нейният екип, деца от Център за социална рехабилитация и интеграция „Чудеса“ към Сдружение „Тишина“, както и жители от квартал „Стрелбище“.

“КВАРТАЛЕН ТЕАТЪР МИМ-АРТ” е първия по рода си в България, а партньорството и съвместната работа с него е повод за гордост за местни и национални институции. Той дава възможност за иновативен подход за развитие на свободна творческа сцена и постоянна среда в квартал „Стрелбище“ за културни продукти.

КВАРТАЛЕН ТЕАТЪР „МИМ-АРТ“ е с потенциал за привличане на нови публики и за творческа изява на творци – професионални актьори и такива в неравностойно положение.
Адресът на КВАРТАЛЕН ТЕАТЪР „МИМ-АРТ“ е жк. Стрелбище, ул. Йордан Йовков № 13.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *