“Останалото е пепел” вече на екран

„Останалото е пепел“, филмът който направи премиерата си непосредствено преди пандемията може да се види вече на големия екран от 14.01.2022.


Въпреки затварянето на кината в началото на Март 2020, филмът на режисьорът Георги Костов се изкачи на трето място в боксофиса за малкото дни на големия екран.

„Останалото е пепел“ се отличава със завладяващ сюжет и високото качество на филма не отстъпва по нищо на холивудските продукции. Той е базиран на романа „Ала Булгаро“ на Александър Томов, който е написан сценария.

Георги Костов е познат на публиката с първата българска гангстерска комедия“ Пистолет, куфар и три смърдящи варела“ , „XI A“ , „Академия за мъже“ , „Опърничавите“ и първият български финансов трилър „Спекуланти“, който зрителите ще могат също да гледат на голям екран също тази година. Режисьорът приема предизвикателството да филмира сценария на „Останалото е пепел“.


„Харесах сценария на Александър Томов, защото точно тази тема от българската история се избягва тактично, а на мен лично ми е много любопитна. Освен това винаги съм проявявал интерес към историята и съм имал огромното желание да снимам филм в този период. Досега съм снимал пет съвременни филма и заснемането на филм в епоха какъвто е „Останалото е пепел“ беше предизвикателство за мен .“, казва режисьорът.

В „Останалото е пепел“ зрителите могат да видят художествено пресъздаване на исторически моменти от българската действителност в края на втората световна война, които се преплитат в романтична сюжетна нишка през далечната 1944-та година. За да вземе интервю от видния български политик, дипломат и финансист Атанас Буров (Асен Блатечки), в София пристига американският репортер Джордж Смит (Нейтън Купър), който попада в поредица от интересни ситуации с неочаквани развръзки, романтична изненада от съдбата и доста обрати, които оставят следи за цял живот. В центъра на любовен триъгълник се явява красивата секретарка на Буров Мария, изиграна от талантливата Диляна Попова.

Режисьорът Георги Костов на премиерата на „Останалото е пепел“ с Дилянаа Попова, Асен Блатечки и операторът на филма Емил Топузов.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *