Защо е важно извозването на строителни отпадъци след събаряне на къща

Отломките от разрушаването или ремонта са основен проблем за повечето собственици на обекти, които нямат достатъчно голямо превозно средство, за да извозят самостоятелно. За щастие събирането на отпадъци след ремонт и разрушаване може да бъде поверено на професионалисти, които са специализирани в предоставянето на подобни услуги. На пазара има много фирми, които изхвърлят всякакви видове строителни отпадъци, остатъци от демонтирани или съборени сгради. Те предоставят тази услуга по събаряне на къща цена конкурентна и достъпна за всеки. Предоставят комплексна услуга по демонтаж с извозване на боклука и разчистване на територията за по-нататъшно облагородяване.

ОСТАНКИ ОТ СЪБАРЯНЕ НА КЪЩА – КАКВО ДА ПРЕДПРИЕМЕМ?

Отговорността за безразборното изхвърляне на строителни отпадъци представлява административно нарушение и предвижда отговорност. Изхвърлянето на строителни отпадъци, включва отказване на демонтирана къща или сгради, подлежи на извозване на специализирани депа за по-нататъшно изхвърляне.

Бетонни, керамични и тухлени боклуци се образува в резултат на комплексно събаряне на стари сгради. Интересното е, че след обработка отново може да се използва като строителен материал или основа за запълване или издигане на обекта. Най-често се използва при изграждането на пътища и подготовката на терена за строителство. Обработката и самото изхвърляне се извършват от специализирани строителни организации.

Строителните отпадъци под формата на бетон и тухли се извозват от площадката, където се извършва събарянето и демонтажните работи, към специализирани депа. По желание на клиента остатъците от демонтажа или събарянето на къщата биват изнасяни със собствен транспорт. Отстраняват се всякакви остатъци от планирано събаряне или демонтаж, независимо от вида на съоръжението. В крайна сметка се оставя разчистения обект за по-нататъшно строителство или подобряване.

ИЗВОЗВАНЕ НА ОТПАДЪЦИ СЛЕД СЪБАРЯНЕ НА КЪЩА ЦЕНА

Процес на събаряне на къща, товарене на боклук с багер и извозване на

специализирано депо е комплексна услуга за разрушаване на къщата с едновременно извозване на строителни отпадъци.

Предлагат се комплексни услуги по демонтаж и събаряне, които включват извозване и извозване на строителни отпадъци, натрупани при строителни работи на обекта или при събаряне на стара къща. С помощта на специализирана техника се извозва в срок различни по обем отпадъци. В повечето случаи това отнема само няколко часа.

КАКВИ БОКЛУЦИ СЕ ИЗНАСЯТ СЛЕД СЪБАРЯНЕ НА КЪЩА?

Най-често видовете боклук, след демонтаж или строителство, които специализираната техника на фирма, която извозва са:

Боклук от бетон и асфалт;

покривен материал и такъв от гъвкав покрив;

остатъци от основи;

тухла;

подови и стенни покрития;

остатъци от облицовъчна пластмаса

елементи от покривни материали;

остатъци от гипсокартон;

изцяло и елементи от врати и дограма;

остатъци от водопровод и мебели.

РАЗРУШАВАНЕ, ДЕМОНТАЖ И СЪБАРЯНЕ НА КЪЩА – ОТПАДЪЦИТЕ И ОКОЛНАТА СРЕДА

Индустриалните предприятия са най-големият производител на строителни отпадъци, но и частните лица произвеждат големи количества от тях. Почти всеки собственик на земя от време на време прави малки или големи ремонти или строи къща. Невъзможно е да се избегне натрупването на отломки по време на ремонт, разрушаване или строителни работи. И все пак трябва да сте наясно, че неправилното изхвърляне на строителни отпадъци представлява реална заплаха за околната среда и води до последствия под формата на административна отговорност.

Разчистване на обекта

Съществуват три основни вида строителни отпадъци: чисти, смесени и замърсени. Чистите отпадъци се състоят от тухлени и бетонни конструктивни елементи, пръст и камъни. Въпреки това, когато строителните отпадъци съдържат парчета счупени плочки, стари подове, дограма или други материали, това се нарича замърсен строителен отпадък.

„Малко хора осъзнават, че замърсеният боклук може да съдържа остатъци от бои, лакове и елементи, които са опасни за околната среда, като олово и хром, или дори азбест. Следователно съхраняването на такива отпадъци на неподходящи места, като например изхвърлянето на боклук в гората, може да повлияе негативно на екосистемата и да представлява смъртоносна заплаха за дивата природа.

Химикалите, които влизат в земята и след това в подземните води, нарушават растежа на треви, храсти и други растения или допринасят за тяхната смърт. Замърсените зелени площи водят до обезлюдяване на диви животни, тъй като площта на местообитанията им е значително намалена. Освен това опасните химикали влияят неблагоприятно на качеството на водата и в резултат на това замърсяват културите.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *