Как да изберем подслушвателни устройства

Съвременните подслушвателни устройства далеч не санай-популярният продукт в света. Не е изненадващо, че повечето хора, дори не знаят, за какво служи едно подслушвателно и на какъв принцип работят тези джаджи. Подслушването ще ви помогне дистанционно директно да чуете, какво се случва на обекта, който ви интересува.

 

Как работят подслушвателни устройства

 

Принципът на работа е много прост. Достатъчно е да поставяте обикновена SIM карта, предназначена за телефона, в самото устройство за подслушване и се обаждате на номера на тази SIM карта. Подслушвателятавтоматично ще се свърже и вие ще чуете какво се случва на мястото, където сте оставили подслушвателното устройство.

 

Как да изберем подслушвателни устройства?

 

Тъй като подслушването по същество винаги е тайно, първо помислете къде искате да скриете грешката. След това преценете, колко голям трябва да бъде самият микрочип, за да пасне на избраното място. На много хора им липсват идеи къде да скрият подслушвателни устройства, така че един от най-популярните начини е да залепите двустранна лента под масата. Някои модели подслушващи техники вече идват с двустранно тиксо, с което може да прикрепите, където пожелаете.

 

Ако не може да измислите място, където да скриете, без никой да види, може да изберете подслушваща слушалка, която да е вградена в конкретен ежедневен предмет. Може да бъде компютърна мишка, удължителен кабел, USB ключ, зарядно устройство или кабел за зареждане. Всички тези неща изглеждат като истински, така че няма да възникнат подозрения. Освен това всички те изпълняват преките си функции, така че човек, използващ артикула, дори няма да подозира, че го подслушват.

 

Разбира се, подслушването може да става и открито. Това се случва, когато подслушвате непълнолетните си деца. Друг вариант е, когато нямате възможност да посещавате редовно възрастните си родители и винаги искате да знаете, дали се справят добре. В такива случаи предупреждавате, че ще чуете всичко, което се случва и никой не трябва да ви възразява.

 

След това преценете, колко често ще имате достъп досамото устройство, за да вземете за зареждане. Ако можеда правите това често, тогава продължителността на режима в готовност няма особено значение. Ако обаче подслушването бъде някъде далеч от вас самите, например в друг град и няма да е възможно да го зареждате често, тогава е важно да изберете модел за подслушване с дълъг режим на готовност. Едно такова устройство за подслушване на далечни разстояния, има режим на готовност до 30 дни. Сред най-добрите подслушващи устройства са тези, чиято батерия издържа до 60 дни.

 

Функцията за обратно повикване е много удобна и популярна сред клиентите. Какво прави тази функция специална? Не е нужно постоянно да се обаждате и да хванете момента, в който разговорът започва. Когато функцията за обратно повикване е активирана, подслушвателят отговаря на звука и ви се обажда. Всичко, което трябва да направите е да отговорите и да слушате разговора. Ето защо, за тези, които искат да спестят времето си, се препоръчва подслушвателно устройство с тази функция. Сред устройствата има и такива с функция за откриване на движение. Това означава, че джаджата ще ви се обади, когато засече движение в стаята, където се намира.

 

За тези, които обичат мултифункционалните устройства, съществуват и модели подслушване и функция запис на глас. Ако не може винаги да отговорите, когато функцията за обратно повикване е активирана. Тя е от полза и ако неможе да се обадите веднага в точното време, просто активирайте функцията за запис на глас със SMS команда и можете да слушате разговора, който ви интересува по-късно.

 

За по-добро качество на звука изберете GSM подслушвател с външен микрофон. Външен микрофон за слушане осигурява по-добро качество на звука. Важно е да знаете, че дори и най-скъпото устройство за слушане няма да осигури качеството и чистотата на звука, които диктофонът може да осигури. Ето защо, ако качеството на звука е важно, трябва да изберете диктофон, а неподслушвателно устройство. Същото правило важи и за подслушване в автомобил. Ако колата се движи по-бързо от 30 км/ч, най-вероятно няма да чуете нищо, така че в такива случаи е необходим диктофон.

 

По този начин, когато избирате модели подслушвателни устройства, вземете предвид следните параметри: режим на готовност, необходимост от поверителност, мястото, където ще е инсталирано, необходимостта от функция за обратно повикване. Помислете над своите нужди и ще може сами да изберете най-добрия вариант.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *