Разликата между парфюмни тестери
и оригинален парфюм

Днес в бутици и онлайн магазини на вниманието на купувачите се представят не само стандартни големи бутилки за парфюми, но и миниатюрни тестери. Понякога изглежда, че парфюмите от тестери са различни от оригиналните продукти. 

Приема се, че основната разлика между парфюми тестери и оригинал се крие в метода на опаковане и външния дизайн, но в същото време марката се опитва да покаже на купувача целия състав на продукта. Тук в целите са включени и двата важни компонента – луксозен праг и мощна издръжливост.

Какво са парфюмни тестери?

Тестер (сонда) е минималното количество парфюм, което е във флакона, идентично с опаковката на оригиналната тоалетна вода. Такива не може да е пуснато за продажба. Продавачите в обикновените козметични магазини рекламират новости и най-добрите парфюми с помощта на проби, привличайки вниманието на купувачите.

Днес тестерите се използват не само за непосредствена функция. Често се дават на клиентите като приятен бонус от магазина или като подарък в промоция. Тестерът може да попадне в ръцете на целевата аудитория по много начини, но целта му остава същата – да направи добра реклама. И, все пак си струва ясно да разберем как тестерът се различава от парфюмната вода и тоалетната вода.

Как да разберете, че пред вас има парфюмен тестер?

За да намалят разходите за производство на тестери и все пак красиво рекламират парфюмите, производителите подхождат към дизайна на тестери много скромно. 

Парфюмерийни компании:

предпочитайте проста опаковка;

правят кратки надписи, обикновено монофонични;

изключват всякакви елементи на дизайн.

Често измамниците започват да правят фалшификати, опитвайки се да получат лесни пари. Демонстрационният тестер трябва да се впише върху тестера за парфюми.

Каква е разликата между тестер за парфюм и оригинал?

За да определите, какво имате пред себе си, трябва да знаете за разликите между оригиналната и пробната версия на аромата.

Независимо от марката и името на парфюма, има сериозна разлика между тестера и оригинала:

опаковка – тестерът изглежда многократно по-опростенаот оригиналната версия на тоалетна вода или дамскияпарфюм; оригиналът винаги се продава в луксозна и висококачествена опаковка;

капачка – на бутилки, предназначени за вземане на проби, тапата просто се завинтва или запушва гърлото; сондата (тестерът) никога няма капачката, характерна за конкретната марка;

надпис Demonstration Tester – присъствието му е задължително за пускането на тестера на клиентите. Този параметър е най-лесният за разграничаване;

херметичност – като правило флаконите (тестери) не са херметически затворени, тъй като скоро след отварянето им, много клиенти ще се запознават са аромата.

Тестерите тоалетна вода и парфюм, на един и същи аромат може да се различават. В крайна сметка оригиналните им версии също могат да се различават една от друга.

Истинските парфюми са изискан и скъп вид парфюмерия

Често дори обемът на бутилка, произведен от доверен и известен производител е малка. По правило е 7-15 милилитра. Съставът на толкова много концентрирана ароматна вода включва екстракти от плодове и растения, естествени съставки, парфюми и етерични масла. Именно те гарантират невероятната трайност на миризмата и, разбира се, влияят върху цената на оригиналните парфюми.

В заключение:

Парфюмът е предмет, който носи определена стойност за своя собственик. Марковите бутилки се произвеждат без пулверизатори. За да нанесете няколко капки аромат,върху кожата, той трябва да се поставите нежно, върху пръста.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *