УСМИХНАТОТО ЛИЦЕ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА АЛБЕНА АТАНАСОВА ПОСРЕЩНА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН В РАБОТНА ОБСТАНОВКА

Заместник кметът на Столична община Албена Атанасова съчета работния процес с празничното настроение на рождения си ден, в компанията на колеги и приятели в кабинета си. 

Тя е заместник-кмет на София в Направление „Социална дейности, интеграция на хора с увреждания, програми и проекти“ вече трети мандат и за нея изгубени каузи няма. Изпълнява тази длъжност от 2007 година. През всичките тези години тя посвещава времето и силите си в полза на най-уязвимата част на обществото – хората в неравностойно положение.

Множество проекти, иновативни идеи, координация на Столична община с неправителствените организации, работещи в социалната сфера, системни усилия за усъвършенстване знанията и уменията на екипа и още, и още, и още… все насочени към намиране на гъвкави и ефективни решения за подкрепа за гражданите. 

 „Когато един човек остава верен на своите убеждения и вярва в добротата у хората, е способен да се отдаде изцяло на каузата да помага на хората.“, казва тя. 

И наистина, в лицето на Албена Атанасова виждаме точно такъв човек – всеотдаен, сърдечен, отзивчив, човечен и достъпен – готов във всеки един момент да помогне, да бъде до хората в нужда и да даде подкрепа в критичен момент. 

В един такъв момент я намираме и на таз годишния й рожден ден. Днес, в ситуация на кризата в Украйна, тя участва активно в координиране дейността по настаняване на хората, потърсили убежище и по-сигурно място за живеене. Заедно с колегите и екипа й от Столична община, под ръководството на кмета Фандъкова тя участва в националния щаб по настаняване и оказване на хуманитарна помощ на хилядите бежанци, пристигащи в България. 

„Доволна съм, че въпреки времето и позицията, която заемам, не съм претръпнала за проблемите на хората. Убедена съм, че човек на такъв пост трябва да направи възможното, за да помогне.“ 

Това е мисията на хората, свързани със социалната сфера, които въпреки своите ангажименти намериха време да я поздравят и изразят своята подкрепа, уважение и обич към нея. Към тях се присъединиха и много приятели и обществени личности. 

Обича цветята, животните, обича да готви и да слуша музика. Предпочита българската музика. Самата тя обича да пее, най вече на любимата си внучка – Деница. 

Бъдете здрава и все така усмихната! Не губете ентусиазма и човечността си, защото винаги ще има хора, нуждаещи се от подкрепа! Желаем Ви сили, за да постигнете още много. А и не забравяйте, всеки обича да го посрещат и изпращат с усмивка!

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *