Домът на дракона с премиера в България на 22 август в HBO Max

Дългоочакваната премиера на оригиналната драма на HBO „Домът на дракона“ е насрочена за 22 август в новата стрийминг платформа HBO Max у нас.

Базиран на романа “Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена „Игра на тронове“, разказва историята на дом Таргариен в десет епизода. Във водещите роли влизат Пади Консидайн, Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Стив Тусен, Ив Бест, Соноя Мизуно, Фабиен Франкел и Рис Ифанс.

Допълнителният актьорски състав включва Мили Алкок, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Емили Кери, Хари Колет, Райън Кор, Том Глин-Карни, Джеферсън Хол, Дейвид Хорович, Уил Джонсън, Джон Макмилан, Греъм Мактавиш, Юън Мичъл, Тео Нейт, Матю Нийдъм , Бил Патерсън, Фиа Сабан, Гавин Спукс, Савана Стейн.

Ко-създател и изпълнителен продуцент е Джордж Р. Р. Мартин. Райън Кондал е ко-създател, ко-шоурънър, изпълнителен продуцент и сценарист. Мигел Сапочник е ко-шоурънър, изпълнителен продуцент и режисьор, а Сара Хес е изпълнителен продуцент и сценарист. Изпълнителни продуценти са още Джоселин Диас, Винс Джерардис и Рон Шмид, а режисьори – Клеър Килнър и Гита В. Пател. Грег Яйтанс е режисьор и ко-изпълнителен продуцент. Оригиналният сериал на HBO е базиран на романа на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“.

Кой кой е в „Домът на дракона“

Пади Консидайн е крал Визерис Таргариен, избран на Великия съвет в Харенхал от лордовете на Вестерос да наследи Стария крал Джехерис Таргариен. Топъл, мил и свестен човек, Визерис иска само да съхрани и продължи направеното от дядо му. Но добрите хора не са непременно велики крале.

Мат Смит е принц Демън Таргариен, по-малкият брат на крал Визерис и наследник на трона. Несравним воин и драконов ездач, Демън носи в себе си истинската кръв на дракона. Но все пак, поверието гласи, че когато се роди Таргариен, боговете хвърлят монета във въздуха…

Оливия Кук е Алисънт Хайтауър, дъщерята на Ото Хайтауър – Ръката на краля, както и най-красивата жена в Седемте кралства. Тя е отгледана в Червената крепост, близо до краля и най-близкото му обкръжение. Притежава както придворна грация, така и остър политически усет.

Ема Д’Арси е принцеса Ренира Таргариен, първородното дете на краля, тя е с чиста валирианска кръв и е ездачка на дракони. Мнозина биха казали, че Ренира е родена с всичко, но тя не е родена мъж.

Стив Тусен е лорд Корлис Веларион – „Морската змия“. Той е властелинът в Дом Веларион и носител на валирианската кръвна линия, стара колкото тази на Дом Таргариен. Лорд Корлис е най-известният морски авантюрист в историята на Вестерос и благодарение на него Веларион претендира да има най-големия флот в света.

Ив Бест е принцеса Ренис Таргариен, ездачка на дракони и съпруга на лорд Корлис Веларион и наричана „Кралицата, която никога не е била“, заради това, че правото й на трона й е отнето в полза на братовчед й Визерис, само защото той е мъж.

Фабиен Франкел е сир Кристън Коул. Той е от дорнски произход и е извънбрачен син на стюарда на лорда на Блекхейвън. Коул няма претенции за земя или титли. Всичко, което притежава е името си, честта и умението да борави с меча си.

Соноя Мизуно е Мисария, която идва във Вестерос без нищо, но вместо да потъне, тя се издига, за да стане най-довереният, но и най-малко вероятният, съюзник на принц Демън Таргариен – наследникът на трона.

Рис Ифанс е Ото Хайтауър. Ръката на краля, сир Ото лоялно и вярно служи както на своя крал, така и на неговото кралство. За него най-голямата заплаха за тях е братът на краля, Демън, и неговата позиция като наследник на трона.

Допълнителен актьорски състав:

Мили Алкок е младата принцеса Ренира Таргариен.
Бетани Антония е Баела Таргариен, най-голямата дъщеря на Лена Веларион и ездачка на младия дракон Лунна танцьорка.
Фийби Кембъл е Рена Таргариен, втора дъщеря на лейди Лена и сестра на Баела.
Емили Кери е младата Алисънт Хайтауър, дъщерята на Ото Хайтауър.
Хари Колет е Джакерис Веларион, най-големият син на Ренира Таргариен.
Райън Кор е сир Харвин. За него се казва, че е най-силният човек в Седемте кралства. Сир Харвин е най-големият син на лорд Лионел Стронг и наследник на Харенхал.
Том Глин-Карни е Егон Таргариен, първороден син на крал Визерис.
Джеферсън Хол е Тайланд Ланистър, хитър и пресметлив политик, близнак на лорд Джейсън Ланистър.
Джеферсън Хол е лорд Джейсън Ланистър – лордът на Кастърли Рок и близнак на сир Тайланд Ланистър.
Дейвид Хорович е великият майстер Мелос, глас на разума и доверен съветник на крал Визерис.
Уил Джонсън е сир Вемонд Веларион, по-малък брат на Корлис Веларион и командир на флота Веларион.
Джон Макмилан е сир Ленор Веларион, син на Корлис Веларион и Рейнис Таргариен.
Греъм Мактавиш е сир Харолд Уестърлинг, който служи в Кралската гвардия още от дните на крал Джехерис. Той е образец на рицарството и честта.

Юън Мичъл е Емонд Таргариен, второроден син на Визерис, племенник на Демън и полубрат на Ренира.
Тео Нейт е сир Ленор Веларион, син на Корлис Веларион и Ренис Таргариен.
Матю Нийдъм е в ролята на Ларис Стронг, по-малкия син на Лионел Стронг, изправен пред съда от баща си.
Бил Патерсън е лорд Бийсбъри.
Фиа Сабан е Хелена Таргариен, второродена дъщеря на Визерис, сестра на Егон и Емонд, полусестра на Ренира.
Гавин Спокс е лорд Лионел Стронг, правен съветник на крал Визерис и лорд на Харенхал.
Савана Стейн е лейди Лейна Веларон, дъщеря на Корлис Веларион и Рейнис Таргариен.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *