Защо да се доверим на травел агент за бизнес пътувания?

Пандемията Ковид 19 замрази пътуванията в световен мащаб. Сред най-засегнатите сектори бе и бизнесът. Тази година наблюдаваме тенденция на ръст на пътувания, която бе дългоочаквана. Макар промените в глобален аспект, търсенето все повече се увеличава, съобщиха от Airtickets.bg. Другото наблюдение е, че корпоративните бизнес пътувания също се активизират като търсена услуга.

Редица компании оперират на много пазари, което и налага по-честите бизнес пътувания. Много от тях организират целия процес сами, а други се доверяват на професионализма на така наречения „травел агент“. Защо това е важно? Как да се намери надеждния партньор и какво включват услугите, са само част от въпросите пред тези компании.

Травел агентът би могъл да предложи значително по-богат спектър от услуги, целящи да спестят разходи и време на компанията, като включва функции за управление на пътуването. Бизнес пътуванията имат нужда от решение, което да съчетава технология с човешката услуга за помощ при резервации и поддръжка при пътуване.

Компаниите за управление на пътувания са доставчик на услуги, които резервират и управляват пътувания за бизнеса. Тяхна основна отговорност е да организират и поддържат всички пътувания в рамките на фирмената политика, както и да бъдат на разположение на пътуващите по което и да е време.

Ефективното и организирано управление на бизнес пътуванията може да помогне за намаляване на пътните разходи, да рационализира отчетите за разходите, да оптимизира процесите на резервации и да направи управлението на корпоративното пътуване много по-лесно за всички заинтересовани страни.

Други плюсове на компаниите са:

Корпоративна туристическа агенция може да предостави експерти по пътуването и услугите, от които се нуждае бизнеса, за да организира всичките си необходими пътувания, без да се налага да наема допълнителен персонал.

Договаряне на групови и корпоративни тарифи: За групови пътувания агентите могат да договарят по-добри цени за своите клиенти.

24 часова ангажираност към пътуването. Ако компания сама организира пътуването си, трябва да ангажира офис мениджър, който да оказва съдействие на пътуващите. Те от своя страна може да не могат винаги да получат помощ през нощта и през уикендите, докато офис мениджърите изпитват напрежение да работят извънредно. Една агенция може да облекчи това бреме.

Не на последно място е отчетът за разходите за пътуване. За да оптимизират бюджетите си, бизнесът трябва да знае кои отдели какво харчат за пътуване. Агенциите могат да отчитат разходите за всички заинтересовани страни по екип, отдел или проект.

Всяка компания има някакви правила, които съставляват нейната политика за пътуване. Една агенция може да приложи тези указания при резервация и да улесни целия процес.

Снимка: Интернет

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *