5 места, които да посетите в Пулия

Ако искате да планирате почивка за лятото в Пулия или сте готови да заминете за Южна Италия, трябва да знаете, че има много туристически атракции, които не трябва да пропускате. Пулия е прекрасен регион. Разположен в петата на Италия, той предлага много места за посещение, които airtickets.bg подбра за вас, за да осъществите вашата мечтана ваканция.

  • Виесте – с изглед към морето в най-северната част на Пулия на носа Гаргано. Районът Гаргано е много голям и предлага безброй места за посещение. Ще бъдете очаровани от неговите пейзажи, селати и кристално море.
  • Алберобело – В централната част на Пулия, на хълмовете по средата между Бари и Таранто, ще намерите Алберобело, едно от най-красивите и посещавани села в Пулия. Ще бъдете очаровани от типичните за района старинни къщи, построените от камък, които са вписани хармонично в пищната територия на долината Итрия.
  • Полиняно а Маре е един от историческите морски курорти, които трябва да посетите, ако сте на почивка в Пулия. Намира се на юг от Бари и е популярна туристическа дестинация. Градът стои върху скално отклонение, което пада отвесно до Адриатическо море.
  • Монополи е сред най-красивите места за посещение в Пулия. Историческият център на Монополи се характеризира с много тесни улички, площади и множество църкви. Сред църквите в Монополи най-красива е катедралата Мария Сантисима дела Мадия, построена в бароков стил.
  • По време на вашата почивка в Пулия не можете да пропуснете посещение на град Остуни, прекрасно селце близо до град Бриндизи. Остуни е наричан белия град заради оцветяването на сградите от вар. Разхождайки се из алеите ще можете да видите древните занаятчийски дюкянчета. Плажовете в Остуни са много известни преди всичко с естествеността на природата.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *