Започва Пампорово Байк Фест

Родопския ни курорт приема голямо международно състезание през уикенда

Над 150 състезатели от България и Европа се събират в Пампорово, за да се включат в 8-мото поредно издание на едно от най-големите събития в планинското колоездене в страната ни и района – Пампорово Байк Фест, който ще се проведе между 29 и 31 юли в курорта!
По време на събитието тази година ще се проведат международно състезание от най-високия клас 1 на Международния колоездачен съюз, носещо точки за световната ранглиста, първи кръг от Българските Даунхил Серии и четвърти кръг от Детските Байк Серии.

В атрактивната надпревара ще се включат някои от най-добрите родни колоездачи от цялата страна, както и представители на Италия, Франция, Гърция, Румъния и Великобритания.

Домакин на събитието е Велопарк Пампорово, който и тази година е водеща байк дестинация, не само в България, но и в региона и се радва на засилен интерес и много посетители. Надпреварата ще се проведе по трасетата за спускане „Стената“ за детското състезание и „Чък Норис“ за големите, а останалите трасета в парка ще бъдат отворени и ще могат да се ползват от всички желаещи колоездачи.

Във финалната зона на плац Студенец, през целия уикенд ще има музика и различни активности, като част от събитието. Пампорово Байк Фест 2022 се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Ред Бул България, хотел Перелик, Допелхерц, Skulls & Forks, магазини Стената и др.

Всяко от състезателните трасетата е много технично, с дължина от около 2 км и включващо множество препятствия, като стръмни участъци, корени, камъни, скални падове, големи скокове и други естествени и изкуствено оформени елементи.
Днес започват тренировките, в събота ще се проведе детското състезание, а в неделя ще бъде състезанието за големите. Надпреварата е изключително зрелищна и може да се наблюдава свободно покрай трасетата от гостите на курорта, а организаторите приканват всички да заповядат на място, за да подкрепят участниците и да се заредят с адреналин и силни емоции.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *