“Нямаш място в нашия град”: официален трейлър и плакат

Българската копродукция на HBO Max и Smarty Pants Shooter ще се гледа в над 20 територии в Европа, а преди това и на голям екран у нас

HBO Max и българската продуцентска компания Smarty Pants Shooter пуснаха днес официалния трейлър и плакат на документалния филм “Нямаш място в нашия град” на режисьора Николай Стефанов и продуцента Ралица Големанова. Филмът ще има своята стрийминг премиера на 6 октомври в над 20 територии в Европа, като преди това ще бъде представен за първи път на родна земя ще на документален фестивал и ще има киноразпространение в страната. ТРЕЙЛЪР

Трейлърът и плакатът предават динамиката и емоционалността на филма и контрастите на средата, в която живеят героите, които камерата на Николай Стефанов следи с любопитство.

Отбор, безредици, доверие, семейство… са думите, които изпъкват в трейлъра и те задават посоката, но далеч не всичко, което да очакваме от този 81-минутен разказ, чието действие се развива в родния град на режисьора – Перник. Освен вълнуваща история, филмът-наблюдение       дава и стимул за размисъл над множество социални и исторически теми, без да дава бързи отговори – оставяйки зрителите сами да достигнат до своите заключения.

След изключителните си селекции на едни от най-добрите международни фестивали из цяла Европа „Нямаш място в нашия град“ ще има своята фестивална поява и на родна земя като българската премиера и един от акцентите на фестивала „София ДокуМентал“. Официалната първа прожекция в програмата на фестивала е планирана за 20 септември под купола на „Ларго София“ от 20:00 часа, където ще присъства и Ханка Кастелицова, изпълнителен продуцент от страна на HBO Мах, както и целият екип на филма. Втората прожекция в рамките на фестивала е на 26 септември в кино „Люмиер Лидл“, отново от 20:00 часа, като тя ще бъде последвана от среща-разговор със създателите на филма. И за двете прожекции могат да се намерят ограничен брой билети в свободна продажба.

„Нямаш място в нашия град“ ще има и национално киноразпространение, като премиерната дата в киносалоните е 23 септември. Появата на български документален филм на голям екран е по-скоро рядкост и заявка за потенциала на филма да привлече широка аудитория.

„Нямаш място в нашия град“ на Smarty Pants Shooter е четвърта документална копродукция на HBO от България и първа под стрийминг марката HBO Max. Историята от бившия миньорския град Перник, разказана през ежедневието на група футболни фенове, ще бъде достъпна за гледане в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery от 6 октомври в над 20 територии, сред които България, Испания, Португалия, Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Сърбия, Черна Гора, Северна Македония, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина, Словакия, Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Исландия, Естония, Латвия и Литва.

“Нямаш място в нашия град” е продукция на българската компания Smarty Pants Shooter в копродукция с HBO Max. Режисьор и оператор е Николай Стефанов, а продуцент е Ралица Големанова. Изпълнителни продуценти от страна на HBO Max са Ханка Кастелицова и Тереза Кейлова. Монтажът на филма е дело на Стоян Велинов. Звукорежисьор е Иван Андреев за SONUS Studio. Сценаристи са Мариана Събева, Николай Стефанов и Ралица Големанова. Постпродукция – Концепт студио. Филмът ще бъде наличен на всички територии на HBO в Европа (над 20), а дистрибутор за останалите територии е Lightdox.

За Николай Стефанов:

Николай Стефанов завършва магистратура по операторско майсторство през 2003 г. и експериментира с различни визуални стилове за филми, сериали и телевизионни формати. Режисира два средно дълги документални филма през 2016 и 2018 г. Разглеждайки важни и чувствителни социални теми, “Нямаш място в нашия град” (2022) е първият му пълнометражен документален филм. Следващият проект на Николай Стефанов е в развитие в рамките на престижната международна програма за документални филми EURODOC.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *