ПОПУЛЯРНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ НА ДИСНИ – D23 ПРЕДСТАВИ НАЙ-ГОРЕЩИТЕ ПРЕДСТОЯЩИ ЗАГЛАВИЯ НА СТУДИОТО

Светът на киното отново ще е различен и вълнуващ

 

Преди седмица се спази традицията калифорнийският град Анахайм да бъде домакин на необятната вселена на Дисни, с поредното издание на изложението D23, което събра на едно място най-заклетите кинофенове, редица звезди и някои от най-големите творчески и ръководни имена в отделните студиа под шапката на компанията. В рамките на събитието бяха представени горещи новини и кадри от някои от най-очакваните игрални и анимационни продукции на Дисни, Пиксар, Марвел и Лукасфилм. 

 

Презентацията беше открита от президента на Дисни Алън Бергман със специален видеоматериал, отбелязващ 100-годишния юбилей на компанията, разкриващ новото лого на Дисни и кадри, обхващащи едновековния завет на студиото. След това на сцената се качи директорът на Walt Disney Studios Motion Picture Production Шон Бейли, който представи част от най-чаканите игрални заглавия.

 

 

Привидения в къщата

През март 2023 отиваме на гости на Привидения в къщата. Филмът е вдъхновен от едноименната паркова атракция и разказва за жена и нейния син, които наемат колоритен екип от експерти по духове, за да им помогнат да изчистят дома си от свръхестествени заселници. Режисьор е Джъстин Симиен, който преди години дори е работил в Дисниленд, а в една от главните роли (на мадам Лиота) влиза „кралицата на хорър филмите“ Джейми Лий Къртис, която взриви атмосферата в залата с уникалната си поява. В останалите роли ще видим Розарио Доусън, Джаред Летъо, Уинона Райдър, Дани ДеВито, Лакийт Станфийлд, Оуен Уилсън и Тифани Хадиш. Срещаме се с Привидения в къщата от 10 март 2023.

 

 

Малката русалка

През май 2023 години един от най-големите и обичани хитове на Дисни – Малката русалка ще се завърне на екран в не по-малко впечатляваща и пленителна игрална версия, която обещава незабравимо изживяване в киносалоните. Първият трейлър на Малката русалка вече „взриви“ интернет пространството със спиращите си дъха кадри и впечатляваща визия, пренасяйки аудиторията във вълшебния свят на една от най-иконичните героини на Дисни – русалката Ариел. Гмурваме се в дълбините с Малката русалка от 26 май само в кината на 2D, 3D и IMAX 3D, в дублирана и субтитрирана версия.

 

 

Муфаса: Цар Лъв

През 2024 се завръщаме в саваната с Муфаса: Цар Лъв – игрална предистория на ненадминатата класика на Дисни Цар Лъв. Чрез поредица от ретроспекции – обичаните Рафики, Тимон и Пумба разказват историята на едно малко лъвче – ще разберем как младият Муфаса се превръща във великия цар на Лъвските земи, когото познаваме. Режисьор на филма е награденият с „Оскар“ Бари Дженкинс (Лунна светлина). 

 

 

Снежанка

През 2024 ще имаме неповторимата възможност да изживеем още една от емблематичните анимационни класики на Дисни във впечатляваща игрална версия – Снежанка. В ролята на младата принцеса Снежанка влиза Рейчъл Зеглър, която направи своя актьорски дебют в отличения с множество награди и номинации Уестсайдска история на Стивън Спилбърг, а като злата кралица ще видим Жената чудо Гал Гадот. Режисираният от Марк Уеб (Невероятният Спайдърмен) филм ще включва няколко нови песни, дело на награденото с „Оскар“, „Тони“ и „Грами“ дуо Бендж Пасек и Джъстин Пол.

 

 

В основата на студиото са несравнимите, революционни анимационни филми на Уолт Дисни и следващата част от презентацията, беше посветена именно на тях. Предстоящите заглавия, бяха разкрити от творческия директор на Walt Disney Animation Studios Дженифър Лий, която сподели:

 

В навечерието на своята 100 годишнина, в студиото, откъдето започна всичко, виждаме днешният ден като привилегия и обещание. Привилегия е да бъдем носители на завета на студиото и мечтата, която Уолт и неговият брат Рой, са започнали преди век. И обещанието да продължаваме да бъдем смели в разказването на истории и да превръщаме възможностите в реалност, точно като Уолт.

 

 

Чуден свят

Чуден свят ще ни отведе на пътешествие през времето и пространството до място, изтъкано от безброй мистерии – място, отвъд границите на въображението, на каквото със сигурност не сме били досега. Ще се запознаем слегендарното семейство изследователи Клейдс, които се озовават в неизследван чуден свят, където дебнат всевъзможни опасности и повече от удивителни същества. Най-голямата заплаха обаче няма да дойде отвън – изтъкано от ярки и непримирими индивидуалности, семейството е на път да провали най-важната мисия в живота си, освен ако не намерят сили да превъзмогнат различията си. Откриваме невъзможното с Чуден свят от 25 ноември само в кината на 2D и 3D.

 

 

 

 

Желание

Желание е филм, който може да бъде създаден само и единствено от Дисни, и който обещава да бъде епично музикално събитие, вдъхновено от историята на студиото, търсещо отговор на въпроса „Каква е историята на звездата, към която толкова много герои отравят желанията си?“. Ще посетим невероятното Кралство на желанията Розас, където всички блянове се сбъдват. Там ще се запознаем със 17 годишната Аша – неуморим оптимист, с остър ум, която е искрено загрижена за добруването на нейната общност. В момент на отчаяние Аша отправя гореща молба към звездите, които ѝ отговарят под формата на космическа енергия – малка топка от неизчерпаема енергия, наречена Стар. Заедно те ще се изправят срещу страховити врагове, за да опазят кралството и да докажат, че когато човек, изпълнен с кураж се свърже с магията на звездите, могат да се случат чудеса.

 

 

Списък с предстоящите забележителни анимации беше допълнен и от предстоящите проекти на Пиксар. Президентът на анимационното студио Пийт Доктър не успя да скрие вълнението си, докато разкриваше вълнуващите истории, които предстои да видим на големия екран. Доктър сподели:

 

Последните няколко години промениха света изцяло, което накара всички нас в Пиксар да се замислим за бъдещето. Или ако трябва да цитирам малкия Джо от За душата – се запитахме „Защо сме на тази земя?, „Каква е нашата цел?“. За нас отговорът е лесен – да разказваме страхотни анимационни истории. Това е заложено дълбоко в нас като хора. И искрено вярвам в силата на анимацията да улавя и да отразява историите на нашия собствен живот.

 

 

Стихии

Юни 2023 ни предстои среща с истински Стихии. Действието на филма се развива в град, в който представителите на огъня, водата, земята и въздуха живеят заедно. Главните герои са Амбър, която е силна и огнена млада жена и Уейд, който е забавен, но малко мекушав и носещ се по течението младеж. Режисьорът Питър Сон (Добрият динозавър) споделя личното си вдъхновение за Стихии – история на имигранти, преследващи мечтите си в цветни светове, където езиците и културите се обединяват. Развихряме се със Стихии на 16 юни 2023.

 

 

Elio

„Доведете ни вашия лидер!“ Elio разказва за артистичния, креативен и запален почитател на затворения живот младеж Елио, на когото му е трудно да се впише в своята среда. Майка му Олга управлява свръхсекретен военен проект, целящ разкодирането на странен сигнал от Космоса, но в крайна сметка Елио е този, който осъществява контакт и се оказва телепортиран в космоса, където впоследствие е взет за интергалактически посланик на Земята. Режисьорът Ейдриан Молина и продуцентът Мари Алис Друм ще ни запознаят с Elio през пролетта на 2024.

 

 

 

Отвътре навън 2

На 14 юни 2024 ще се завърнем в уникалния вътрешен свят на Райли с продължението на наградения с „Оскар“ хит на Пиксар Отвътре навън. Райли вече е тийнейджър и в главата ѝ може и да бушуват, а може и да не бушуват един куп нови емоции, но при всички случаи, на Радост няма да ѝ е лесно да поддържа баланса в живота на момичето, която е изправена пред купищата проблеми, което порастването неизбежно носи със себе си. Режисьор на Отвътре навън 2 е Келси Ман, а сценарият е дело на Мег Лефоув.

 

 

 

Незабравим момент на изложението D23 беше представянето и на последните новини от Марвел и 20th Century Studios. Първи на сцената се качи продуцентът и архитект на киновселената на Марвел Кевин Файги, който, в компанията на голяма част от творческите екипи на отделните филми, разкри подробности и невиждани досега кадри от:

 

 

Черната пантера: Уаканда завинаги

В дългоочакваното продължение на един от най-големите хитове на студиото – Черната пантера (2018), Кралица Рамонда, Шури, М‘Баку, Окойе и войните Дора Милаж се борят да защитят нацията си от намесата на световните сили след смъртта на Крал Т‘Чала. Докато хората от Уаканда се опитват да приемат промените, настъпили в страната им, героите трябва да се обединят с помощта на Накиа и Еверет Рос и да проправят нов път за Уаканда, като се изправят пред страховит нов противник – краля на скритата подводна нация на Атлантида Неймар. Като режисьор на филма завръща Райън Куглър (Черната пантера), който отново е и сценарист, заедно с Джо Робърт Коул. Черната пантера: Уаканда завинаги идва в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX от 11 ноември и ще бележи края на четвъртата фаза на киновселена на Марвел, започнала с Черната вдовица през 2021 г.

 

(Трейлър) https://www.youtube.com/watch?v=SpO6LwCixOw

 

Ант Мен и Осата: Квантомания

Петата фаза на вселената на Марвел ще стартира на 17 февруари 2023 с Ант Мен и Осата: Квантомания. Скот Ланг и Хоуп ван Дайн продължават своите приключения като Ант Мен и Осата, като към тях се присъединява дъщерята на Скот – Кейси Ланг, както и родителите на Хоуп д-р Ханк Пим и Джанет ван Дайн. Те се впускат да изследват невероятните измерения на квантовата реалност, взаимодействайки си със странни същества, а приключението им ги отвежда отвъд пределите на всичко, което са мислили за възможно. В ролите са завръщат Пол Ръд, Еванджелин Лили, Майкъл Дъглас, Мишел Пфайфър и Катрин Нютън като Кейси. Ант Мен и Осата: Квантомания бележи и първата кинопоява на един от най-ключовите герои за бъдещето на киновселената на Марвел – Канг (Джонатан Мейджърс), когото феновете познават от първия сезон на телевизионния сериал Локи, и който ще изиграе ключова роля в Отмъстителите: Династията на Канг.

 

 

Фантастичната четворка

Дългоочакваното завръщане на екран на Първото семейство на Марвел ще бъде на 8 ноември 2024, като за първи път г-н Фантастик Рид Ричардс, Невидимата жена Сюзан Сторм, брат ѝ Джони Сторм, известен като Човекът факла и Нещото Бен Грим ще бъдат част от свързаната киновселена на студиото. Кевин Файги потвърди, че режисьор на филма ще бъде Мат Шакман, познат на феновете от телевизионния сериал Уандавижън, но все още се пази в тайна кои актьори ще влязат в иконичните роли, включително и дали ще се завърне Джон Кразински, който се превъплъти като г-н Фантастик в една от алтернативните вселени в Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта.

 

 

Captain America: New World Order

През 2024 още едно съвсем ново Марвел изживяване очаква кинофеновете. Captain America: New World Order ще ни срещне с първото самостоятелно приключение на Сам Уилсън на големия екран, след като наследи щита от Стив Роджърс и се превърна в Капитан Америка в сериала Сокола и Зимния войник. Режисьор е Джулиъс Она (The Cloverfield Paradox). В ролята на Сам отново влиза Антъни Маки, а редом до него ще видим Дани Рамирес и Карл Лъмбли като Хоакин Торес и Исая Брадли от Сокола и Зимния войник. Голямата изненада за феновете дойде с обявяването, че във филма Тим Блейк Нелсън ще се завърне в ролята на Самюъл Стърн, когото последно видяхме в Невероятния Хълк, където започна в трансформацията му в емблематичния злодей Лидера. Тръгваме по следите на Captain America: New World Order от 3 май 2024.

 

 

Thunderbolts

На 26 юли 2024 е време за обединение на злодеите в Thunderbolts. На сцената на D23 се качи режисьорa на филма Джейк Шрaйър (Хартиени градове) и разкри самоличността на героите, предвождани от познатия на феновете Барон Зимо (Даниел Брюл), както и актьорите, които ще ги изпълняват: Джулия Луис-Драйфус като Валентина Алегре ди Фонтейн, Дейвид Харбър като Червения пазител, Хана Джон-Камен като Призрак, Себастиан Стан като Дежймс „Бъки“ Барнс или по-известен като Зимния войник и Уайт Ръсел като Джон Уолкър. В амбициозната продукция ще видим още и Олга Куриленко като Таскмастър и Флорънс Пю като Черната вдовица Йелена Белова.

 

Капитан Марвел 2

Презентацията на Марвел завърши с поглед към някои ключови моменти от киновселената до този момент, чиято кулминация бяха ексклузивни, първи кадри от Капитан Марвел 2 на режисьорката Ниа ДаКоста (Кендимен). В ролите са Бри Ларсън като Каръл Данвърс, Тейона Парис като Моника Рамбоу и Иман Велани като Камала Кан, а завръщане като  емблематичния Ник Фюри прави ветеранът Самюъл Л. Джаксън. Ще се срещнем с  Капитан Марвел 2 на 28 юли 2023.

 

 

Очаквано, грандиозният финал на деня и на събитието беше запазен за киноприключението на годината, а може би и на десетилетието – Аватар: Природата на водата, дългоочакваното продължение на най-касовия филм на всички времена Аватар. Алан Бергман и присъстващият виртуално носител на „Оскар“ режисьор Джеймс Камерън приветстваха на сцената продуцента Джон Ландау и емблематичния актьорски състав на оригиналния филм, който от 22 септември ще видим отново на големия екран, в лицето на Сам Уъртингтън (Джейк Съли), Зоуи Салдана (Нейтири), Сигърни Уивър (Кири) и Стивън Ланг (полковник Майлс Куорич). Забавни закачки между членовете на екипа и любопитни подробности от творческия процес на новия филм забавляваха феновете, преди да се срещнат и с новото поколение членове на екипа: Джейми Флатърс (Нетейам), който влиза в ролята на най-големия син на Джейк и Нейтири, Джак Чемпиън (Спайдър), Бейл Бас (Цирея) и Тринити Джо-Ли Блис (Тук).

 

 

Аватар: Природата на водата

Повече от десет години след събитията в Аватар Джейк Съли (Сам Уортингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца. Когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други на‘ви племена. Неприятностите обаче ги следват по петите – Аватар: Природата на водата е разказ за трагедиите, които преживяват Джейк и Нейтири и битките, които водят, за да останат живи и да запазят семейството си заедно. Ставаме част от историята с Аватар: Природата на водата от 16 декември само в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX, в дублирана и субтитрирана версия.

 

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *