Гледаме четвърти сезон на „Берлински Вавилон“ в HBO Max от 9 октомври

Хитовият сериал ни пренася в Германия в мрачната 1930 година

 

Хитовият детективски сериал „Берлински Вавилон“, който се развива на фона на последните години на Ваймарската република, се завръща тази есен за своя четвърти сезон с продължение на историята, вече в началото на 30-те години на миналия век в Германия. Първите два епизода ще имаме възможност да гледаме у нас още на 9-ти октомври, неделя.

ТРЕЙЛЪР: https://www.youtube.com/watch?v=STADrr4QRfY

Докато първите три сезона, които се развиват на фона на последните дни от бушуващия Берлин през 1920-те години, то в новия, четвърти, сезон действието се разгръща на фона на хаотичните първи години на десетилетието, в което Ваймарската република започва да се разпада. Историята се развива в дванадесет епизода.

Берлин, 1930 г., кулминационна точка на „златните двадесет“ години е в глобалния крах на фондовия пазар. В зората на новото десетилетие и задаващата се Голяма депресия времената безспорно се променят. Все по-малко могат да си позволят този див танц на ръба на вулкана. Малцина са печелившите от финансовата катастрофата, като индустриалеца Алфред Нисен, който инвестира печалбите си и има амбиции, които се стремят към нищо по-малко от целия свят и ако може и още повече. Мнозина са използвали хаоса в града в своя полза, като американския мафиот Ейб Голдщайн, който безсрамно парадира с богатството си, докато търси изгубено наследство. Други са слезли драстично надолу по социалната стълбица до бездомност и отчаяние, като Тони, която обикаля улиците на Берлин с група свои връстници, борейки се за оцеляване – факт, който кара сестра й Шарлът да се тревожи за нея и дори да рискува работата си. През това време разследванията на Гереон го довеждат до боксовите среди и неудобно близо до „Щурмабтайлунг“ на Хитлер. Въпреки това някои все още се опитват да възстановят реда в настаналия хаус. Остава под въпрос каква е ползата, тъй като походът на нацистите към властта е в разгара си…

 

Мафиотска война, кипяща по улиците на Берлин, отвежда зрителя все по-навътре в най-мрачния период от германската история, започващ с новогодишната нощ 1930/31 г.“, разкриват продуцентите Щефан Арнд, Уве Шот и Михаел Пол. „Радост и в същото време вълнуващо очарование е да видиш Шарлът и нейните бойци да обединяват герои и арки от предишните сезони със сила и емоция по все нови и смели начини.“

 

Актьорите Волкер Брух и Лив Лиза Фрайс отново влизат в ролите си на полицейски инспектор Гереон Рат и Шарлът Ритър, помощник-детектив в Берлин. Много други актьори от предишните сезони се завръщат, сред които Бено Фюрман, Ларс Айдингер и Хана Херцспрунг. Новите членове на актьорския състав за сезона включват Марк Ивание в ролята на мафиота Ейб Голдщайн, Барбара Филип, Моисей Базиян, Роналд Кукулиес, Томас Арнолд, Лен Кудрявизки, Ханес Вегенер и Макс Раабе.

 

Сценаристи на новия сезон са Ахим фон Борис, Бетин фон Борис, Хенк Хандлоегтен, Кхяна Ел Битар и Том Тиквер, като Хандлоегтен, фон Борис и Тиквер отново ще режисират.

Тиквер също си партнира отново с Джони Климек, за да композира музиката, която се изпълнява от Max Raabe, Meret Becker и международно признатата група Meute.

 

„Берлински Вавилон“ е продукция на X Filme Creative Pool в копродукция с ARD Degeto, Sky и Beta Film. Сериалът е копродуциран от Кристоф Пеландер и Каролин Хаасис (ARD Degeto), Франк Ястфелдер и Лусия Фогдт (Sky Deutschland). Изпълнителни продуценти за X Filme са Щефан Арнд, Уве Шот и Майкъл Поле, копродуценти за Beta Film са Ян Мойто, Дирк Шюрхоф и Мориц Херцогенберг.

 

Настоящият сезон е подкрепен от Medienboard Berlin-Brandenburg, Film- und Medienstiftung NRW и Германския филмов фонд.

 

„Берлински Вавилон“  стартира с четвъртия си сезон на 9 октомври в HBO Max. Всички предходни сезони и епизоди на сериала можете да намерите със субтитри в стрийминг платформата HBO Max за гледане по всяко време.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *