Клиентите на Revolut ще търгуват с близо 100 токена и ще научат повече за криптовалутите с новия курс от Learn & Earn

  • Revolut ще добави 12 нови токена и клиентите в Обединеното кралство и Европейската икономическа зона ще могат да търгуват с близо 100 токена в приложението
  • За да помогне на клиентите да научат повече за криптовалутите, Revolut предлага нов курс в раздела Learn & Earn, разработен в сътрудничество с 1inch Network
  • Приблизително 2,6 милиона нови и съществуващи клиенти са завършили поне един от курсовете Learn & Earn[1]

[1]  От стартирането на функцията на 12 юли 2022 г.

Revolut, глобалното финансово суперприложение с над 20 милиона клиенти в световен мащаб, разширява списъка си с криптовалути, предлагани на клиентите, и разнообразява образователния си ресурс Learn & Earn, който е завършен от приблизително 2,6 милиона криптоентусиасти.


Освен разнообразието на образователното съдържание, достъпно в приложението, Revolut също така подсилва своята криптооферта към клиентите си с разширен списък от токени. Към портфолиото с криптовалути на Revolut ще бъдат добавени 12 нови токена – GMT, MINA, FIDA, RNDR, LPT, RAD, GODS, SUPER, UNFI, BOND, BLZ, GSTI – което доближава общия брой на достъпни за покупка и продажба криптовалути до почти 100.

При 64% от потребителите, нови в търговията с криптовалути в Revolut, Learn & Earn утвърждава ролята си в преобразуването на техническия криптожаргон в по-достъпна за широката аудитория информация. Новите курсове Learn & Earn на Revolut са създадени да помогнат на клиентите да подобрят познанията си за криптовалутите и свързани с тях теми, включващи блокчейни и популярни токени и протоколи.

 

Новият курс е достъпен за клиентите на Revolut в Обединеното кралство и Европейската икономическа зона и е свързан с популярния децентрализиран агрегатор 1inch. Завършването на кратките и лесни уроци и преминаването на тест дават възможност за спечелване на до 10 EUR (или GBP в Обединеното кралство) в 1INCH токени. Новият курс 1inch е в допълнение към предишните курсове, вече завършени от милиони потребители на Revolut – „Основи на криптовалутата” и „Polkadot“. Наградата, която клиент може да получи след завършване на урок, е показана в приложението Revolut преди началото на всеки урок и е деноминирана в местната валута на потребителя (като EUR или GBP), но ще бъде изплатена в криптовалута и добавена към криптобаланса на потребителя в Revolut (например „5 EUR в 1INCH токени“) след завършване на теста.

 

Новият курс е разделен на 3 урока с различно съдържание, фокусирано върху ключови понятия, свързани с децентрализираните борси и 1inch:

  • Първият урок обяснява как децентрализираните борси позволяват директната търговия на криптовалути между потребителите (peer-to-peer), без необходимостта от брокер или посредник помежду им;
  • Вторият урок е фокусиран върху това как 1inch успява да получи най-добрите цени чрез алгоритъм, наречен Pathfinder;
  • Третият урок е относно децентрализираните автономни организации и как те разрешават проблемите с управлението, като позволяват на всеки от притежателите на токени, потребителите и широката общност да има думата при вземането на решения.

 

Emil Urmanshin, директор „Криптовалути“ в Revolut казва: „Когато представихме курсовете Learn & Earn, ние имахме за цел да направим света на криптовалутите по-достъпен за широката публика. Резултатите надминаха очакванията ни и ние сме уверени във въздействието на проекта. Тази нова поредица от уроци, разработена с 1Inch Network, ще донесе на клиентите повече яснота относно различни понятия, свързани с криптовалутите. В същото време се радваме, че наблюдаваме нарастващ интерес към криптовалутите и блокчейн технологията от страна на различни възрастови групи и пазари.“

 

Learn & Earn привлича предимно хора между 18 и 34 години, като почти ⅔ от общия брой криптофенове, които завършват курсовете и спечелват награди, попадат в тази  възрастова категория.

 

До края на годината Revolut планира да добави още курсове в раздела Learn & Earn и да предостави нарастващ достъп на клиентите за по-добър контрол над техните финанси и да им даде сигурен достъп до нови инструменти и технологии.

 

Revolut Ltd е дружество, създадено в Обединеното кралство, което предлага широка гама от финансови продукти чрез финансовото си суперприложение, като криптовалутите са функция с нарастваща популярност. През август финансовото суперприложение обяви, че портфолиото им с криптовалути достигна над 80 токена. С 12-те нови попълнения, Revolut ще увеличи 9 пъти броя на достъпните за своите клиенти криптовалути, в сравнение с началото на 2021 г.

 

Съществуват няколко начина за покупка и продажба на криптовалути в Revolut. Клиентите могат да настроят лимитирана или стоп поръчка, за да не е необходимо постоянно да следят пазара, или могат да използват функцията за периодична покупка за усредняване на волатилността. Клиентите могат също така да закръглят рестото си в криптовалута по техен избор.

 

Като част от нашата цел да бъдем най-сигурното място за търговия, употеба и обучение относно криптовалутите, Revolut редовно уведомява клиентите, че криптотокените са волатилни активи и цените им могат бързо да се променят. Revolut вярва в широкия достъп до криптовалутите, но също така приема, че е възможно да не са подходящи за всеки. Компанията окуражава клиентите си предварително да проучват различните криптовалути, както и рисковете и възможностите, свързани с тях. Клиентите би трабвало да прегледат независими източници и да се осведомят за разликата между токените, както и да вземат под внимание личните си обстоятелства, когато купуват или продават криптовалути. Криптовалутите не са регулирани. Средствата не са защитени и тяхната цена е изключително волатилна. Възможно е да се дължи данък върху печалбата.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *