Жълт олеандър вече е в HBO Max

Глътка въздух с усмивка за бъдещето на българското кино с тази черна комедия с Китодар Тодоров

Нов месец и нов български филм влиза в съдържанието на стрийминг платформата HBO Max. Премиерата на черната комедия „Жълт олеандър“ е на 2 март, като първото телевизионно излъчване е предвидено за 21:00 часа по HBO. Сценаристът Димитър Стоянович и режисьорът Лъчезар Аврамов  отново правят чудесен тандем (както за Снимка с Юки), в който Китодар Тодоров и компания стоят безумно естествено.  

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=t1DbuQI4gIQ

Всичко в живота на уважавания психиатър и настоящ български политик проф. Бранимир Китов се обърква, когато открива в планинската си вила мъртвото тяло на бившия италиански премиер Лоренцо Канелони в компанията на своята значително по-млада съпруга Йоанна (Стефани Ивайло). Точно в този момент тя е изнудвана от бившия си любовник (Мариан Вълев), притежаващ нейни голи снимки от миналото. Дали някой може да предположи на какво е способен един съвременен български политик за да спаси своята кариера?

Ролите са поверени на Китодар Тодоров, Стефани Ивайло, Мариан Вълев, Леонид Йовчев, Костадинка Аратлъкова, Елени Декидис и Лука Габо. 

Режисьор е Лъчезар Аврамов (Снимка с Юки), а оператор – Торстен Лиощок. Сценарият е дело на Димитър Стоянович (Снимка с Юки). Продуцент е Николай Мутафчиев, а музиката е на Асен Вапцаров-Ейс.

Филмът е наличен за гледане и в платформата в Унгария, Румъния, Чехия,  Хърватия, Сърбия, Черна гора, Македония, Босна и Херцеговина и Словения.

Българските филми, които влизат в селекцията на стрийминг платформата обикновено са сред най-гледаните пълнометражни заглавия за премиерния си месец. Добавените тази година Петя на моята Петя (16.01) и В сърцето на машината (02.02) се задържаха сред топ най-гледаното съдържание у нас в първите си четири седмици. За месец февруари В сърцето на машината е на 3-то място по гледане от цялото съдържание в платформата*, а Петя на моята Петя е на 5-мо място (макар да беше премиера за януари).

Българските филми, които можете да гледате в стрийминг платформата HBO Max са: Жълт олеандър, В сърцето на машината, Петя на моята Петя, Истината за група Жигули, Завръщане 2, Нямаш място в нашия град (българска документална HBO копродукция), Отново съм тук (документален), Страх, Трансгресия, Love.net, Диви и щастливи, Тилт, Бетонни фараони (българска документална HBO копродукция), Вездесъщият, Възвишение, Граница, Дамасцена преходът, Дзифт, Доза щастие, Докато Ая спеше, Дъвка за балончета, Завръщане, Източни пиеси, Ирина, Каръци, Маймуна, Никой, Обърната елха, Отчуждение, Писма до Антарктика, Писмо до Америка, Подслон, Прелюбодеяние, Прокурорът, защитникът, бащата и неговия син, Събирач на трупове, Тихо наследство (българска документална HBO копродукция), Хотел Рай българска документална HBO копродукция), Чия е тази месен (документален).

 *филми, сериали, документалистика

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *