Цената на клуб Веселие по TLC от 23 април

Мини поредицата „Цената на Клуб „Веселие“ ще дебютира на 23 април от 23:00 часа с три части по 60 минути. Актьорският състав и екипът на „Клуб „Веселие“ разкриват изненадващи истини зад създаването на сериала и разказват за метеоритния възход на един холивудски хит, както и за трагедиите на някои от звездите му.

Част 1 /23.04/
„Цената на Клуб „Веселие“: Новите лица в играта. В него актьорите и екипът разказват за „Клуб „Веселие“ и анализират как внезапната слава и неумолимият натиск да направиш хитово шоу могат да имат трагични последици.

Част 2 /30.04/
„Цената на Клуб „Веселие“: Шоуто трябва да продължи. Чуйте смразяващите истории за тъмната страна на славата и богатството, докато приятели и журналисти разказват за последните мигове на звездата от „Клуб „Веселие“ Кори Монтийт.

Част 3 /07.05/
„Цената на Клуб „Веселие“: Когато музиката спре. Нещастието поразява „Клуб „Веселие“, а актьорите и екипът се чудят дали техният хитов сериал е прокълнат или това е цената на успеха.


Когато Клуб Веселие стартира през 2009 г. не се очакваше да постигне такава слава фенска отдаденост. Но шоуто на  Райън Мърфи за възходите и паденията на гимназиален клуб се превърна в хит по рейтинг и насочи светлината на прожекторите към няколко неизвестни дотогава актьори. В рамките на първите два сезона звездите на Клуб Веселие се превърнаха в едни от най-големите знаменитости на 2010 г. и славата им продължи, след като шоуто завърши своя шести и последен сезон през 2015 г., и много от тях се преместиха в други проекти.

Смъртта на любимия актьор Кори Монтейт през 2013 г. , който изигра Фин Хъдсън, привлече отново вниманието към сериала и неговите звезди и предизвика нов интерес към това, което се е случвало зад кулисите. Появи се информация за продължаващи вражди между звездите, експлоатация на екипа с липса на почивка и други.

Към днешна дата пламенна база от фенове продължава да подкрепя актьорския състав на Клуб Веселие и изисква подробности за случилото се на снимачната площадка преди години.

Документалният филм от три части на Warner Bros. Discovery преразглежда смъртта на главните звезди в сериала – Монтейт през 2013 г. , Марк Салинг през 2018 г. и Ная Ривера през 2020 г. В трейлъра един от участниците, оператора Кристофър Бафа, споменава, че може да има „проклятие“ върху шоуто. Това не е първият път, когато идеята за проклятие се споменава във връзка със сериала – идеята се носи в социалните медии, а феновете на шоуто не са доволни от това.

Какво е предполагаемото „проклятие“ на Клуб Веселие и защо хората са разстроени от тази теория?
След като в различни години осем души, участващи в шоуто, почиват при трагични обстоятелства (трима членове на актьорския състав и петима членове на екипажа) се появява слух, че има „проклятие“ върху шоуто. Монтейт почива от предозиране с хероин между снимките на четвъртия и петия сезон на Клуб Веселие. През 2015 г. Салинг е арестуван за притежание на детска порнография и две години по-късно той се признава за виновен. Той се самоубива през януари 2018 г., само два месеца преди произнасянето на присъдата му. Ривера почива при неизяснени обстоятелства в езеро езеро близо до дома им в Калифорния през 2020 г.

Двама членове на екипа зад камера почиват от инфаркт: Джим Фулър, асистент-режисьор, и мъж, който отговаря за реквизита. В допълнение към Салинг има още две самоубийства: Нанси Моутс, асистент в производството, и неназован монтажник. Основният заместник на Матю Морисън, Марк Уотсън, загива в автомобилна катастрофа.

Мнозина критикуват идеята за „проклятие“, което според тях драматизира и поевтинява тези трагични смъртни случаи. Други се оплакват, че Цената на клуб Веселие групира трите покойни звезди, въпреки че случаят със Салинг е различен.

В сериала не се появяват членове на актьорския състав или членове на семейството, с изключение на бащата на Ривера, Джордж Ривера.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *