Телевизионният канал HGTV стартира продажби на рекламно време в България

HGTV (Хоум енд Гардън ТВ) – водещият телевизионнен канал с предавания за  дома, градината и качествения начин на живот започва продажба на рекламно време в България през месец май. Каналът, собственост на Warner Bros. Discovery (WBD), разказва увлекателни семейни истории, запознава ни с експерти в областта на недвижимите имоти, строителството и ремонтните дейности и представя невероятни трансформации на домове, които вдъхновяват аудиторията.

От този месец локални и международни марки у нас ще имат възможността да рекламират своите продукти и услуги в тематичния канал. Това са рекламодатели с продукти и услуги в сферата на ремонта и обзавеждането на дома, обработването на градината, недвижимите имоти, почистването и др. 

HGTV е един от водещите ни канали и ние сме щастливи да го включим в рекламните си пакети в България заедно с Discovery, TLC, ID, Travel Channel и Eurosport. Всеки канал от портфолиото на Warner Bros. Discovery носи специфично съдържание и с това допълнение нашите партньори ще могат директно да комуникират и популяризират своите марки пред тези зрители, които се вдъхновяват от преобразяване на домове, от проекти „направи си сам“, от идеи за декорация, както и от интересни водещи и техните лични истории.“, споделя Андрей Григореску, вицепрезидент „Реклама продажби“ за Централна Европа, Близък изток, Северна Африка и Турция в Warner Bros. Discovery.

В началото на 2021 г. телевизионният канал HGTV започна излъчване у нас с изцяло локализирано на български съдържание. Тогава каналът, собственост на Warner Bros. Discovery, замени съществуващия Fine Living. Въвеждането на рекламно време за продажба е стъпка напред за HGTV  и показател за неговото развитие на нашия пазар.

WBD вече продава рекламно време в шест от линейните си канали, разпространявани в Балгария – Discovery Channel, TLC, Investigation Discovery (ID), Travel Channel, Eurosport и HGTV. Всички канали на WBD, отворени за реклама в България се обслужват от The Sales House (TSH).

През месец май по HGTV стартират няколко нови предавания:

Къщи с истории запознава зрителя с Майк Лемие, Рич Соарес и Джен Макдоналд – трима страстни природозащитници, които искат да възстановят исторически домове в Плимут, Масачузетс. Във всеки епизод експерти по история, дърводелство и дизайн се обединяват, за да спасят вековни имоти в САЩ, като споделят информация за произхода на къщите и историите на обновяването им. Първият епизод е озаглавен „Тази с Марк Твен“ и в него екипът възстановява градинска барака от 1800 г., построена от един от най-богатите хора на епохата.

Звездата на HGTV – Тарек ел Муса идва с ново шоу заедно с половинката си Хедър. Бързите продажби на семейство ел Муса е документална поредица, която проследява личния и професионалния път на любимите на феновете младоженци и експерти по недвижими имоти Тарек Ел Муса и Хедър Рей Ел Муса. Наскоро сключили брак, всичко при тях е свързано със семейството, тъй като отглеждат заедно двете деца на Тарек от предишния му брак и очакват бебе. Премиерата на първия от осемте едночасови епизода е на 18 май.

В новия сезон на поредицата Спешно реновиране домове изпаднали в тежко състояние в резултат на пожар, наводнение, буря или друга неочаквана катастрофа, получават спасение. Експертите по аварийно възстановяване, сестрите Кирстен Мийхан и Линдзи Уселдинг, спасяват имоти от неочаквани и трагични бедствия и помагат на клиентите си да преодолеят проблемите и да създадат напълно преобразен дом, дори по-добър от предишния. Поредицата стартира на 31 май от 22:00 часа с първия от осемте едночасови епизода.

В САЩ телевизионният канал HGTV е сред десетте най-големи кабелни мрежи, като достига до 88 милиона домакинства.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *