Уди Харелсън и Джъстин Теру от днес в HBO Max във Водопроводчиците от Белия дом

Първи епизод на новия HBO минисериал Водопроводчиците от Белия дом с участието на Уди Харелсън, Джъстин Теру и Лина Хийди е наличен от днес в стрийминг платформата на Warner Bros. Discovery. Сериалът е дело на носителя на Emmy® Дейвид Мандел („Вице“ на HBO) и дава пречупен и комедиен ъгъл към реални събития по време на аферата „Уотъргейт“.

Продукцията разнищва в дълбочина темите за политическия фанатизъм, цената на лоялността и страхa от това да загубиш властта. Свежият поглед, с който е представена аферата Уотъргейт, проследява събитията, довели до грандиозния скандал. Егил “Бъд” Крог и Матю Крог от екипа на Никсън, са наети да се грижат той да запази  поста си на президент, вместо това с поредица от действия съсипват кариерата на държавния глава. ТРЕЙЛЪР.

Уди Харелсън е Хънт, бивш служител на ЦРУ, който в началото на сериала работи във фирма за връзки с обществеността и пише мръсни трилъри на хартия под псевдоним. Стандартното изражение на Хауърд е намръщено, а неудовлетвореността му се засилва от личния му живот. Макар да го подкрепя, съпругата му (ветеран от ЦРУ) Дороти (Лена Хийди) не винаги може да прикрие разочарованието си от посоката, в която е поел животът им. Хауърд се гордее с дъщеря си Кевън (Киърнан Шипка), която е заминала в колеж, но е озадачен от дълголетниците, които все още живеят вкъщи. Той е човек, който желае да се върне в шпионската игра по всякакъв начин и иска повече тръпка в живота си.
Този шанс се появява, когато към него се обръщат служители на Белия дом с молба да помогне за ограничаване на щетите, нанесени от изтичането на информация от Даниел Елсберг, свързана с Пентагона. За тази цел Хауърд си партнира с Г. Гордън Лиди (Джъстин Теру), адвокат и бивш агент на ФБР. Отличителни черти на Лиди са черните му мустаци, афектирания начин на говорене и навика да внушава, че всяка негова дума и жест са част от нещо сложно премислено.

Водопроводчици от Белия дом пречупва реални събития под формата на странна приятелска комедия. Хауърд играе ролята на разочарования, недосегаем баща от предградията. Гордън влиза в ролята на ексцентричния му нов най-добър приятел, чиято странност може да бъде преглътната на фона на вълнението от новото им начинание.

В ролите,  освен Уди Харелсън като Е. Хауърд Хънт и Джъстин Теру като Г. Гордън ще видим Лина Хийди (Игра на тронове) като Дороти Хънт, Джуди Гриър (Развитие в застой) като Фран Лиди, Домнал Глийсън („Ex machina: Бог от машината“) като Джон Дийн, Тоби Хъс (Блондинка) като Джеймс МакКорд, Айк Баринхолц като Джеб Магрудър, Катлийн Търнър като Дита Биърд, Ф. Мъри Ейбрахам (Белият лотос) като Съдия Сирика, Джон Карол Линч (Фарго) като Джон Мичъл и други разпознаваеми актьори от света на сериалите.

Режисьор и изпълнителен продуцент e Дейвид Мандел. Изпълнителни продуценти и създатели на сериала са Алекс Грегъри и Питър Хюик (Вице на HBO). Изпълнителни продуценти са Франк Рич, Дейвид Бернад, Грег Фиенбърг, Джъстин Теру, Уди Харелсън, Лен Амато и Рубен Флайшер. Партньор в продукцията на HBO е компанията wiip с изпълнителни продуценти Пол Лий, Марк Ройбал и Нне Ебонг. Сценарият е развит отчасти въз основа на публични архиви и книгата „Интегритет“ от Егил „Бъд“ Крог и Матю Крог.

 Всеки вторник в HBO Мах може да гледате нов епизод.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *