Revolut стартира ETF търговия в цяла Европа

● С ETFs Revolut допълнително разширява инвестиционното си предлагане в ЕИП, след успешното стартиране на своя европейски търговски субект (Revolut Securities Europe UAB) и разширяването на котираните в САЩ акции в ЕИП през март 2023 г.

● Клиентите на Revolut Securities Europe UAB в ЕИП ще могат да търгуват с повече от 100 ETF, като минималната сума на инвестицията започва от 1 EUR

● ETF предлагат излагане на диверсифицирано портфолио от активи, като акции и облигации, всички в рамките на приложението Revolut – помагайки на клиентите да управляват инвестиционните рискове, както и да намалят разходите и времето, прекарано в търсене на инвестиции

● За пускането на този продукт Revolut си партнира с Upvest – немски финтех и един от пазарните лидери, специализиран в защитени API базирани инфраструктури за инвестиционни продукти

● Търговията с ETF ще бъде без комисионна в рамките на разрешените лимити – същото като акциите, регистрирани в САЩ

Лондон, 10 май 2023 г. – Revolut, финансовото супер приложение с повече от 29 милиона клиенти по целия свят, обяви днес въвеждането на ETF за всички свои клиенти на Revolut Securities Europe UAB в Европейското икономическо пространство. От днес клиентите на Revolut в ЕИП ще имат достъп до повече от 100 ETF, като минималната сума на инвестицията е само 1 евро. Новото предложение на ETF на Revolut е разработено в сътрудничество с Upvest, базирана в Берлин инфраструктурна финтех компания, специализирана във силно мащабируеми инвестиционни API.
ETF означава борсово търгувани фондове и предлагат на клиентите прост и гъвкав начин да диверсифицират своята пазарна експозиция. Тези фондове инвестират в широк набор от ценни книжа – като акции или облигации – и спестяват на клиентите много време и разходи в сравнение с инвестирането във всяка ценна книга поотделно. ETF са атрактивно решение за клиенти, които се стремят да инвестират в дългосрочен план и не желаят да се занимават лично с търговия твърде много.
Започвайки от днес, Revolut ще предлага цялостно ETF покритие на нововъзникващи индустрии – като изкуствен интелект, киберсигурност, водород и големи данни, но също и утвърдени сектори като видеоигри, гори, електрически превозни средства, чиста енергия или облачни изчисления, както и традиционни индустрии като технологии, здравеопазване, енергия, пътуване и свободно време и биотехнологии. Офертата ще обхване повечето глобални индекси, включително S&P 500, NASDAQ, DAX и FTSE. Потребителите ще могат да диверсифицират своите портфейли, като инвестират в ETF, обхващащи не само акции, но и облигации и стоки.
С Revolut инвестициите са достъпни за всеки: минималната сума на инвестицията за ETF е само 1 EUR. Докосвайки функцията „Акции“ в центъра на Revolut, клиентите ще могат да преместят парите, които искат да инвестират в ETF. Потребителите могат да проверяват ефективността на своите ETF в реално време със списъци за наблюдение на живо, графики за търговия и пазарни новини – всичко това в приложението Revolut. В зависимост от плана клиентите могат да извършват 1 (Стандартен), 3 (Плюс), 5 (Премиум) или 10 (Метал) безплатни сделки на месец. След преминаване на безплатния лимит ще се прилага променлива такса за всяка сделка от 0,25 % (мин. 1 EUR). Revolut също така прилага такса за попечителство от 0,12% годишно от пазарната стойност на потребителските активи, таксувана ежемесечно.
Revolut планира да добави европейски котирани акции и други продукти за търговия в предлагането си в сътрудничество с Upvest през следващите месеци.

Роландас Жутейка, ръководител на богатството и търговията (ЕИП)
„Нашата цел е допълнително да разширим предлагането си в областта на богатството и търговията. Стартирането на ETF следва успешното стартиране на Revolut Securities Europe UAB търговско дружество и разширяването на котираните в САЩ акции в ЕИП миналия март. В допълнение към това, ние скоро ще стартираме широка гама от други инвестиционни продукти – включително акции, листвани на пазарите в ЕИП, взаимни фондове, облигации, роботизирани консултантски услуги и по-сложна платформа за търговия за опитни търговци.
Когато разглеждаме възможни партньори за предлагане на достъп до ETF, европейски котирани акции и други продукти за търговия на нашите европейски клиенти, Upvest беше нашият предпочитан избор. Те предложиха инфраструктурата, която ни позволи да предложим ETF на нашите клиенти за кратко време, точно след като нашата търговска организация в ЕИП беше завършена.“

Мартин Касинг, главен изпълнителен директор и съосновател на Upvest:
„С нашия Investment-API никога не е било по-лесно да предлагаме инвестиционни продукти в цяла Европа и да даваме на нашите клиенти максимална свобода да програмират API, съобразен с техните нужди.
Revolut е една от най-големите необанки в света и избира само най-добрите доставчици. Ние сме развълнувани да работим с тях. Сътрудничеството бележи нова глава за нашата компания.“

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *