Revolut разширява своята крипто оферта до над 120 токена и предлага нов курс, фокусиран върху Axelar

Revolut продължава да разширява своето крипто предложение с нов курс, фокусиран върху токена Axelar
● Крипто портфолиото на Revolut нарасна с 50% през последните 12 месеца и клиентите в Обединеното кралство и ЕИП вече могат да търгуват с над 120 криптовалути в приложението
● Над 4 милиона клиенти са завършили поне един от курсовете „Научете“.

Revolut, глобалното финансово супер приложение с повече от 35 милиона клиенти по целия свят, обнови списъка си с токени, предлагани на клиентите, надхвърляйки 120 криптовалути, и увеличи своето образователно съдържание Учете с нови курсове, посветени на партньорски токени, последният добавен е Axelar.

Клиентът не трябва да инвестира в криптоактиви, освен ако не е готов да загуби всички инвестирани пари. Крипто е инвестиция с висок риск и не трябва да очаквате да бъдете защитени, ако нещо се обърка. Отделете 2 минути, за да научите повече.

През последната година финансовото супер приложение разшири списъка си с токени с 50% в сравнение с август 2022 г., като сега предлага над 120 криптовалути. Разделът Learn включва специално образователно съдържание за избрани токени и технологии, като Axelar е най-новото допълнение. От стартирането си през юли 2022 г. Learn успешно трансформира техническия крипто жаргон в достъпна информация за по-широка аудитория. Повече от 4 милиона крипто ентусиасти са завършили поне един от 18-те урока за крипто в приложението, независимо от възраст, пол, местожителство или умения. Курсовете за обучение на Revolut имат за цел да подобрят знанията на клиентите за криптовалутите, блокчейните и най-популярните токени и протоколи.
Новият курс се състои от 3 урока и е достъпен за клиенти на Revolut в Обединеното кралство, ЕИП и Сингапур. Клиентите в ЕИП ще могат да спечелят до 3 EUR в WAXL токени, като вземат кратки и прости курсове и преминат теста. Не се предлагат награди за клиенти от Обединеното кралство. Наградата, която клиент може да получи за завършване на урок, ще бъде показана в приложението Revolut преди започване на всеки урок, деноминирана в местната валута на потребителя (като EUR), но наградата ще бъде в токен на криптовалута и добавена към крипто баланса на Revolut на потребителя (например: „3 EUR токени WAXL“), само след попълване на теста.

Според вътрешни данни (анализирани в обобщен и анонимизиран вид), половината от клиентите, посещаващи поне един урок, попадат във възрастовия сегмент 25-44 години, което показва уместността на Learn сред различните поколения крипто ентусиасти и приобщаващия подход на образователен инструмент. Най-малко 12% от европейските респонденти в проучване, проведено от Dynata от името на Revolut през юли 2023 г., съобщиха, че обмислят да инвестират в криптовалути. Най-голямо благосклонност към криптовалутите е регистрирано сред българските потребители (24%), следвани от поляците (15%) и унгарците (15%).

Revolut планира да добави още курсове към Learn до края на годината и да предложи по-голям достъп на потребителите, за да контролират по-добре финансите си и да им даде безопасен достъп до нови инструменти и технологии.

Revolut Ltd, компания, установена в Обединеното кралство, предлага широка гама от финансови продукти чрез своето финансово суперприложение, а крипто е една от най-популярните му функции. Има няколко начина да купувате и продавате крипто на Revolut. Клиентите могат да настроят стоп или лимитирана поръчка, така че да не се налага да измерват времето на пазара, или да използват функцията за повтаряща се покупка, за да осреднят волатилността. Клиентите могат също така да събират всяка резервна промяна в криптовалута по свой избор.

Криптоактивите са нерегулирани. Средствата не са защитени от компенсационни схеми и цената им е изключително нестабилна. Може да се дължи данък върху печалбите.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *