Истинско тридневно приключение в света на кулинарията и бар индустрията предложи Биоресткъп

През изминалата седмица, между 5-ти и 7-ми декември, се проведе първото издание на кулинарното и бар-състезание Биоресткъп. Домакин на форума бе Топлоцентрала, която приюти всички желаещи да се докоснат до висшата лига от съдии.

 

Единайсет отбора от най-добрите готвачи у нас бяха оценявани от високо квалифицирано жури с председател шеф Едуард Азуаза и членове шеф Диего Гереро, шеф Ориол Ровира и шеф Карл Мампел. Всеки един от тях е с отличия от гастрономната и международната кулинарна сцена.  

 

Първото място с изключително представяне грабна отборът на “COSMOS”, представян от Владислав Пенов, Николай Пенев и Иво Ников. Тяхното меню, с което впречатлиха журито, е предястие от пъстърва с ферментирал алабаш, зелени ягоди, хайвер и тарама. За основно заложиха на капама с телешко, коджи ориз, кисело зеле и еленски бут. А за десерт – бурек (тиква, шоколад, орехи и карамел).   

Голямата награда за тях е на стойност 10 000 лева. На второ място се нареди кулинарният отбор на “GRIFID”  : Иван Иванов, Красимир Баналиев и Димитър Костов. Бронзът отиде при отбора на “AHORA SI” представен от Севда Димитрова, Николай Чобанов и Таня Костадинова.  Журито изненада всички победители с допълнителните награди – стаж в Испания за отборите – победители, разпределени в ресторантите на шеф Диего Гереро, шеф Ориол Ровира и шеф Карл Мампел.

 

Голямата награда от 5000 лева и титлата „Най-добър барман“ спечели Борис Марков. 23-годишният барман успя да се пребори с всички останали участници и да впечатли журито в състав Макс Ла Рока, Анхел Салвадор и Благой Кузмански.

 

Благодарим за изявите на всички участници и партньори в събитието. Догодина състезанието със сигурност ще предложи още повече от света на гастрономното и кулинарно изкуство, съобразено с най-новите техники и отношение към продуктите. Честито на всички победители и нека успехът да ги вдъхновява за още много креативност в кухнята и зад бара.    

 

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *