Хит на Андреа разбива класациите 12 години по-късно

И докато повечето парчета в поп-фолка са с живот до три месеца, то Андреа за пореден път разбива всякакви стереотипи.

Проектът „Лоша“ представен през 2012 година на рождения ден на певицата, продължава да жъне успехи 12 години по-късно.

В класацията „Топ 50“ най-слушани песни песни в България, парчето на Андреа от 2012 година пребори всякаква конкуренция и към днешна дата (24 юни 2024 година), то заема почетното трето място в чарта на гиганта Spotify.

Това обаче далеч не е всичко, защото в популярната платформа за видеосподеляне TikTok, „Лоша“ буквално е на всяко второ публикувано видео или стори.

Въпреки че са минали 12 години от премиерата на „Лоша“, сингълът звучи към днешна дата новаторски и модерно, което е поредното доказателство за това, че Андреа има ненадминат усет за хитове, а проектите ѝ изпреварват времето си.

Музиката към „Лоша“ е дело на хитмейкъра Йорданчо Василковски – Оцко, а текстът е на Росен Димитров. Режисьор на видеото е самата Андреа, заедно с големият Мартин Макариев.

Видеоклипът към „Лоша“ е кинематографичен шедьовър и е сред едни от най-добрите и иновативни видеа в поп-фолка и в музикалният бизнес в България изобщо!

Ако сте любопитни как се снима такова мащабно видео, можете да видите мейкинга към него в официалния YouTube канал на Андреа.

С голяма и пищна промоция, Андреа представи „Лоша“ през 2012 година на рождения си ден. Това е ѝ заглавието на нейният четвърти албум.

Локацията на събитието бе Централен военен клуб в София, а за да я уважават бяха дошли нейни колеги от поп-фолка, румънският хитмейкър Кости Йонита и други. Едноименният сингъл бе представен по невероятен начин, след като светлините загаснаха и всички насочиха погледите си към големият екран.

Още тогава, „Лоша“ даде заявка да бъде един от емблематичните проекти в кариерата на певицата, както и едно от най-успешните и смели видеа в историята.

„Лоша“ бе представена и на голямата сцена на наградите на телевизия „Планета“ за 2012 година и бе първото парче в микса на Андреа, с който певицата бе бурно аплодирана.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *