Очакваме нов HBO оригинален сериал, базиран на „Зеления фенер“

HBO, в сътрудничество с Warner Bros. Television и DC Studios, започна работа по нов драматичен сериал Lanterns, базиран на емблематичното заглавие на DC „Зеленият фенер“. Носителят на Emmy® Деймън Линделоф („Пазителите“ и „Останалите“) и носителят на награда Eisner Том Кинг („Mister Miracle“, „Supergirl“) ще са сценаристи и изпълнителни продуценти на новия сериал заедно с номинираният за Emmy® Крис Мънди („Истински детектив: Тъмната страна“), който ще бъде и шоурънър.

Сериалът от 8 епизода проследява новоназначения Джон Стюарт и легендатa Хал Джордан – две междугалактически ченгета, въвлечени в тъмна мистерия на Земята, докато разследват убийство в сърцето на Америка.

Кейси Блойс, Председател и Главен изпълнителен директор на „HBO и Max Съдържание“, споделя: „Радваме се, че отново ще работим с Крис Мънди и Деймън Линделоф, които заедно с Том ще си партнират в изграждането на нов поглед върху „Зеленият фенер“ на DC. Като част от вселената на DC, тази екшън поредица ще отбележи началото на една вълнуваща нова ера.

Джеймс Гън и Питър Сафран, Председатели и Изпълнителни директори на DC Studios, казаха: „Развълнувани сме, че HBO се заема с това основополагащо заглавие на DC с Крис, Деймън и Том начело. Джон Стюарт и Хал Джордан са двама от най-завладяващите герои на DC и Lanterns ги съживява в оригинална детективска история, която е основна част от обединения DCU, който стартираме следващото лято със „Супермен“.

Зеленият фенер“ е наличен за стрийминг в Max.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *