Sea Dance с издание в Хърватия тази година: Съставът е воден от бразилската суперзвезда Alok и световната сензация Willy William

Както бе обявено по-рано, деветият фестивал Sea Dance няма да се проведе в Черна гора. Вместо това специалното издание под символичния слоган Sea Dance в изгнание ще се проведе от 17 до 19 август в най-красивата част на северната Адриатика — златния остров Крък в Хърватия.

Вълнуващият състав се ръководи от един от най-реномираните диджеи и продуценти днес – Alok, единственият диджей, свирил два пъти пред повече от милион души. Според DJ Mag тази бразилска мегазвезда е четвъртият най-добър диджей в света, заедно с David Guetta, Martin Garrix и Armin Van Buuren. Неговите последователи са повече от 50 милиона, което го прави вторият най-популярен DJ в света. Alok ще донесе легендарни хитове като “Hear Me Now,” “Piece Of Your Heart” и “Deep Down” на Sea Dance in Exile за най-горещия акцент на лятото в една от най-слънчевите части на Европа.

Заедно с Алок, райският остров Крък ще бъде домакин на френската световна сензация Уили Уилям, който има над пет милиарда гледания и стриймвания в световен мащаб. Летният му химн „Mi Gente“ с J. Balvin е едно от любимите парчета на Бионсе и Барак Обама. Към тях двамата се присъединява DJ суперзвездата Fedde le Grand, една от най-влиятелните фигури на световната хаус сцена, както и много други.

Sea Dance в изгнание е едно от няколкото събития, които ще отпразнуват всичко, което Sea Dance Festival донесе на фестивалната култура в Черна гора, региона и целия свят.

Всеобщо признатата бразилска суперзвезда Alok е една от най-известните фигури на световната електронна музикална сцена, описвайки своя стил като „бразилски бас“ и „денс-поп“. Предопределен за велики неща от ранна възраст, Alok – което означава светлина на санскрит – промени музикалната индустрия завинаги и подпали дансингите по целия свят. Водещо издание в сферата на музиката и технологиите MusicTech го описа като музикален артист, който пише новите правила на денс музиката песен по песен, като продуцент с докосване на Midas, с което е позлатил песни от каталозите на най-голямата музика в света звезди – от Дуа Липа до The Rolling Stones.

Той получи награда през 2019 г. на Международните награди за танцова музика за своя ремикс на песента „Piece Of Your Heart“. Той също така ремиксира хитове като „Living In A Ghost Town“ и „Astronaut in the Ocean“. Той е единственият бразилец, който се появява в списъка „Billboard Dance 100“, докато списание Forbes го класира като един от най-влиятелните млади артисти в Бразилия.

Сътрудничеството с велики като Armin van Buuren, Timmy Trumpet и Steve Aoki, както и сцените на най-големите фестивали в света като Lollapalooza, Coachella и Tomorrowland, му донесоха разпродадени изпълнения, статус на звезда и армия от фенове по света. Продуцентските ръце на Alok с докосването на Midas имат позлатени хитове като „Don’t Cry For Me“ feat. Джейсън Деруло, “In My Mind” feat. John Legend и „Don’t Say Goodbye“ feat. Tove Lo и Ilkay Sencan, „Work With My Love“ feat. James Arthur, както и „Hear Me Now“, която все още е най-красивата песен на Alok. Едно от най-запомнящите се парчета, които е правил, е ремиксът на саундтрака към хитовия сериал на Netflix „Squid Game“.

Sea Dance в изгнание ще гостува и на създателя на един от най-заразителните и най-велики летни химни, Уили Уилям. Този френски музикален магьосник създаде многомилиардни гледания на хитове като „Mi Gente,“ „EGO“ и „Trompeta“, а глобалният му успех беше подпомогнат и от факта, че беше 1-ви в списъка на най-търсените французи артисти в Shazam. Изглежда, че няма край на гениалността на Уили Уилям, така че е трудно да се каже дали той е по-добър текстописец, композитор, продуцент, DJ или певец.

Той се превърна в световна сензация след издаването на „Mi Gente“, дует с J. Balvin, през 2017 г. Песента първоначално беше издадена на френски под името „Voodoo Song“. „Mi Gente“ остана №1 в Spotify Global за 12 последователни седмици, като същевременно оглави класациите в над 55 страни по света.

Сингълът беше и най-шазамираният в света за невероятните 11 поредни седмици, а музикалният видеоклип към тази песен спечели MTV Video Music Award.

„Mi Gente“ събра армия от „техните хора“ по целия свят, включително Барак Обама, който обяви, че това е любимата му песен на годината, докато Queen Bey беше толкова хипнотизирана от тази песен, че бързо пусна официална ремикс версия, „Mi Gente Feat. Бионсе.“

През годините този хитмейкър си сътрудничи с музикалния елит, включително Джейсън Деруло, Дейвид Гета, Ники Минаж, Стив Аоки, Шон Пол, Ел Алфа, Сфера Ебаста и други. Той обяви голямото си завръщане миналата година с радио хитове „Trompeta“ и „Solo“, колаборация с Will.i.am & Lali.

Електронната музикална буря на най-големия и популярен хърватски остров не може да се представи без легендарния „летящ холандец” – Fedde le Grand, една от най-важните фигури на световната хаус сцена. Неговите техно класики като „Put your Hands up for Detroit” и „Let Me Think about It”, както и миналогодишният хит „Let the Groove Be”, ще запалят дансинга на най-добрия клуб в региона.

Множество награди, впечатляваща продукция и участия на най-големите фестивали като Coachella, Tomorrowland, Ultra и EXIT, поставят холандеца в списъка на 30-те най-влиятелни диджеи в света според DJ Mag. Диджей суперзвездата, с чиято музика Мадона популяризира турнето си “Sticky and Sweet”, спечели множество награди, но и оглави класациите във Великобритания, Испания, Русия, Финландия и България.

Специалното издание на Sea Dance in Exile ще се проведе от 17 до 19 август в един от най-големите и изискани клубове в региона — Diamond Club, в Malinska, на остров Krk.

Най-големият остров на Хърватия, Крък, с право е наричан Златният остров от древни времена. Крък има кристално чисти плажове и повече от 2500 слънчеви часа годишно. В това кътче от рая на земята хората се отнасят със специално внимание към природата, културата и историческото наследство, така че от юни 2005 г. този хърватски остров функционира като Еко остров Крък. Една от най-слънчевите части на Европа, тя е и една от най-атрактивните туристически дестинации на Адриатическото крайбрежие, въртележка от звуци, цветове и аромати!

Продават се ежедневни редовни и VIP билети за всяко събитие – Willy William (17 август), Fedde Le Grand (18 август) и Alok (19 август).

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *