Какво е модулна кухня и какви модули за кухня съществуват

Модулната кухня може да се нарече конструктор за възрастни. Обикновено производствената компания пуска няколко градивни блока, модули за кухня в рамките на една колекция. Както всички кухненски шкафове, модулните също могат да се разделят на горни и долни.

Съществуват три вида висящи шкафове:

единични;

двойни;

единични с тесен под капак.

И има три етажни шкафа:

тесен, изцяло съставен от чекмеджета (широчина 40 см);

шкаф с врати, чекмедже и място за вграждане на печка (широчина 180 см);

шкаф с чекмедже и две врати (широчина 120 см).

Модулната кухня е ново решение на пазара, при което купувачът самостоятелно създава собствена кухня от блокове: това я отличава от обичайния вграден кухненски комплект.

Те могат да бъдат подредени по различни начини: може да закупите няколко подови шкафа с ширина 40 сантиметра и да се задоволите само с тях. Такъв конструктор кара въображението да работи.

Плюсове и минуси на закупуването на готова модулна кухня

Разбира се, подобно ново явление веднага има привърженици и противници. Последните не могат да се примирят с факта, че кухнята не може да се чака няколко седмици, преди да се сглоби сама от блоковете. За да разберете, как да се отнасяте към такава мебелна новост, струва си да разберете всички предимства и недостатъци на продукта.

Предимства на модули за кухня:

Този тип кухни стават все по-търсени и популярни. Това се дължи на големия брой предимства в такива решения:

не е необходим дизайнерски проект, тъй като всички модули са стандартни. Купувачът сам избира необходимите елементи и ги комбинира по свое желание. На уебсайтовете на магазините за търговия на дребно често има програми за проектиране, където е лесно да изберете необходимите модули за конкретна стая;

колекциите най-често съдържат няколко вида модули, сред които винаги можете да намерите този, от който се нуждаете;

подходящ както за големи, така и за малки кухни;

изчисляването на цената на кухнята става абсолютно прозрачно;

може лесно да актуализирате интериора;

имате възможност за закупуване на отделен модул;

инсталирането е толкова лесно, че можете да го направите сами;

бюджетни разходи;

простота – всъщност това е готово решение, от което просто трябва да изберете необходимите елементи;

лесен за транспортиране;

висока функционалност;

чакането на кухнята е сведено до минимум – най-често се предлага в самия магазин, но понякога има нужда да се изчака доставката от склада.

Недостатъци на модулните кухни:

Не забравяйте за недостатъците на модули за кухня. Така е по-малко вероятно да останете разочаровани от решението си по-късно:

Голямата кухня е по-трудна за обзавеждане от малката. Това се дължи на факта, че в големите стаи често има ниши или первази, за които модулните кухни не са пригодени;

В малки стаи модулният комплект не винаги е възможно най-ефективно да се използва всеки сантиметър пространство, което е важно в малка кухня;

на пазара все още няма голям избор от дизайнерски решения за модулни кухни, а използваните материали най-често са само евтини;

При инсталиране на отделни модули са възможни пропуски – особено ако не говорим за плосък под.

В заключение:

Характеристиката на самите модули за кухня са в това, че ако изведнъж един дизайн отегчи, той може лесно да бъде разглобен и сглобен отново, но по различен начин. Понякога ще трябва да купите няколко нови части модули за кухня, но в това отношение такава кухня, наистина прилича на дизайнерска и може да бъде сглобена по различни начини.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *