Releva е големият победител в Startup World Cup Bulgaria

Финалът на конкурса се проведе непосредствено след конференцията Digital4Sofia

 

Българският победител беше излъчен снощи, на 13 юни, в Interpred WTC по време на финалната гала вечер на националния квалификационен кръг на конкурса Startup World Cup. Освен купата, те си спечелиха възможността да представят страната ни на световния финал в края на тази година в Сан Франциско, с подсигурено пътуване до там от организаторите. Екипът на Releva създава платформа за потребителско преживяване, която повишава приходите на онлайн бизнесите, чрез силни връзки и емпатия с потребителите.

Повече от 40 стартъпа взеха участие в тазгодишното издание на събитието, но само десетте най-добри получиха възможността да представят своите идеи на живо пред журито и гостите на събитието. Официалната гала вечер беше открита от Преслав Бобев, председател на Европейската асоциация на дигиталните експерти и Христо Етрополски, заместник-председател на Българската агенция за инвестиции, който подчерта: „Рецептата за успех за българската стартъп екосистема е когато всички ние
държавната власт, местната власт, представителите на бизнеса, браншовите организации работим заедно и обединим усилия.“ Наградата на Releva връчи Любомир Атанасов, управляващ партньор в Internet Media Group и организатор на конкурса. Той поздрави екипа за успеха и им пожела да се върнат победители и от Америка.

Конкуренцията в конкурса Startup World Cup Bulgaria 2023 беше по-силна в сравнение с предишните издания, а участниците тази година бяха по-амбицирани. На второ и трето място се класираха Scios и Quandoo. Scios е платформа за стратегически решения. Технологията на продукта комбинира изкуствен интелект с основни принципи от поведенческата икономика, а Quandoo е българска SaaS платформа, която предоставя дигитални инструменти позволяващи на хотели и места за настаняване да получават директни резервации, както и да оптимизират техния онлайн маркетинг и работата с различни канали за дистрибуция.

Третото издание на събитието Digital4Sofia: Иновации в онлайн търговията и разплащания се проведе непосредствено преди началото на Startup World Cup Bulgaria. Конференцията беше открита в 10:00 часа от Генчо Керезов, заместник-кмет по „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Община София и Любомир Атанасов. Програмата на събитието представи водещи експерти, предприемачи и иноватори, които превърнаха конференцията в платформа за споделяне на знания, добри практики и иновативни решения в сектора. Керезов поздрави присъстващите и отбеляза „Вашата екосистема прави моята работа в Столична община трудна и предизвикателна. Трудна, защото задавате тона на потребителското преживяване, потребителските изисквания към нещата, които ползват. Вашите потребители и наши граждани прехвърлят тези очаквания върху администрацията. Наша отговорност е да чуваме това, за да доставяме качествени продукти и услуги, начин на комуникация и общуване с тези граждани.“ Той допълни още: „Работата на всеки един от нас в тази зала дава възможност на хората да работят лесно и да имат по-ефективен и удобен начин на живот.“

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *