НОВ ДИЗАЙН И УСЪВЪРШЕНСТВАНИ ТЕХНОЛОГИИ В RANGE ROVER EVOQUE ПОДЧЕРТАВАТ ИСТИНСКИЯ МОДЕРЕН ЛУКС

  • Успокояващ комфорт: Минималистичният нов дизайн на централната конзола осигурява вдъхващо спокойствие купе, изработено от най-фините материали с повече използваемо интериорно пространство
  • Завладяваща технология: Новият „реещ се“ 11,4-инчов извит, стъклен сензорен екран предлага пълен цифров контрол върху основните автомобилни функции, осигурен от най-новата информационно-развлекателна система Pivi Pro
  • Идеални пропорции: Характерният дизайн на Range Rover го правят мигновено разпознаваем – сега усъвършенстван с нови цветове и изтънчени покрития
  • Лукс без наличие на кожа: Range Rover Evoque е единственият SUV в своя клас, който се предлага с текстил от вълнен микс KvadratTM – луксозна, осезаема и съвременна алтернатива на кожата
  • Технически детайли: Новите пикселизирани LED предни фарове с изсечени характерни графики и новите задни светлини предлагат увеличена видимост и намалени отблясъци за другите участници в движението благодарение на модерната матрична технология
  • По-чист въздух: Една от най-усъвършенстваните в своя клас технологии за качество на въздуха в интериора подпомага благосъстоянието и повишава бдителността на водача
  • Електрически хибрид: Електрически пробег до 62 км означава, че средното дневно разстояние, изминавано от водачите на Range Rover Evoque, може да бъде пропътувано в изцяло електрически режим
  • Нулеви емисии: Електрическият хибрид P300e осигурява CO2 емисии от 31 г/км, с бързо постояннотоково зареждане, осигуряващо заряд от 0 до 80% за едва 30 минути
  • Изящество от всеки ъгъл: Range Rover Evoque предлага един от най-усъвършенстваните в този клас набори от свързани с камерите технологии с функцията 3D пространствен изглед, технологията за „прозрачен“ преден капак ClearSight Ground ViewTM  и Заден изглед
  • Безжичен контрол: Редовните актуализации по въздуха чрез технологията SOTA намаляват необходимостта от посещаване на търговец, докато приложението Remote позволява на клиентите да проверят състоянието на автомобила, да отключват/заключват вратите дистанционно, да климатизират купето и да програмират електрическо зареждане през смартфона
  • Подбрана спецификация: Новият Autobiography събира най-доброто от лукса на Range Rover в компактен SUV

Новият Range Rover Evoque има харизматичен, изтънчен характер, а редуктивният му дизайн сега е усъвършенстван с най-новите технологии и първокласни материали за клиентите на модерния лукс.

Екстериорът е подчертан с нова решетка и супер тънки пикселизирани LED предни фарове със знакови дневни светлини, които придават технически, ювелирен външен вид. Новите екстериорни акценти и цветове допълват характерния „плаващ“ покрив, непрекъснатата средна линия и изравнените с каросерията, изваждащи се дръжки на вратите, които определят отличителния дизайн на Range Rover.

Философията на модерния дизайн е подсилена с нов 11,4-инчов извит, стъклен сензорен екран, който сякаш се носи в полезрението на водача за по-добра видимост, като същевременно освобождава пространство за съхранение на вещи и за безжично зареждане на устройства. Съдържаща Pivi Pro, с редовни актуализации по въздуха чрез SOTA и интегрирана функционалност Amazon Alexa, новата централна конзола предлага на клиентите безпроблемно, удобно дигитално изживяване.

Най-новите технологии и иновациите при материалите подпомагат благосъстоянието в освеженото купе, осигурено от една от най-усъвършенстваните технологии за качество на въздуха в интериора в своя клас – Cabin Air Purification Plus. Осезаемите опции за материалите включват тапицерия на седалките UltrafabricsTM без съдържание на кожа и текстилна тапицерия KvadratTM, за да постигнат ново измерение на модерния лукс.

Джералдин Ингам, управляващ директор, Range Rover, каза: „Оригиналният, компактен, луксозен Range Rover за града е още по-интелигентен и по-усъвършенстван от своя предшественик. Купето е минималистично и успокояващо, с нови материали и цветови решения за непринуден лукс. Единичен извит стъклен интерфейс и технология за чист въздух позволяват на клиентите да се насладят на спокойствието и усещането за безметежност, които са отличителна черта на Range Rover.”

Клиентите имат избор между модели Evoque S, Dynamic SE, Dynamic HSE и Autobiography. Plug-in електрическият хибрид P300e им позволява да извършват своите средни ежедневни пътувания в електрически режим с нулеви емисии. Той може да измине до 62 км само с електрическо задвижване по WLTP с новата батерия, осигуряваща пробег в реални условия до 48 км. Всеки P300e позволява бързо постояннотоково зареждане по стандарт за бързо дозареждане. Допълнителен избор от бензинови и дизелови двигатели Ingenium с технология „мек хибрид“ – Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV), предоставят широка гама от усъвършенствани, икономични опции за силови агрегати.

Завладяващ дизайн

Новият Range Rover Evoque се отличава с изтънчено развитие на екстериорния дизайн, с отличителни черти като подобния на купе силует, „плаващия“ покрив, непрекъснатата средна линия и изваждащи се дръжки на вратите. Най-новият дизайн на решетката сега осигурява единен вид за цялата марка Range Rover.

Екстериорът е подчертан от новите супертънки предни фарове с най-новата пикселизирана LED технология, постигаща ефект на бижу, кристално ясна визия и допълнена от нови дневни светлини с изсечена графика.

Проф. Гери Макгавърн, Главен творчески директор, JLR, каза: „Уникалната идентичност на Range Rover Evoque е оставила незаличим отпечатък върху автомобилния свят. Неговият изтънчен дизайн и непреходно модерно излъчване продължават да докосват толкова важната емоционална струна.“

Усъвършенстването на дизайна и иновациите вървят ръка за ръка с обновения интериор. Изчистеният дизайн на централната конзола се отличава с нов тактилен селектор на предавките за моделите с автоматична трансмисия, докато достъпът до информационно-развлекателната система Pivi Pro се осъществява през нов 11,4-инчов извит, стъклен сензорен екран, от който клиентите могат безпроблемно да контролират основните функции в автомобила. Сега разположен по-високо и по-близо до водача, той също така освобождава повече пространство за съхранение на вещи и предлага безжично зареждане на устройства като стандартно оборудване.

Купето е направено още по-приветливо с панорамен покрив и наличността на текстилни опции на тапицерията без съдържание на кожа.

Range Rover Evoque е единственият SUV в своя клас, който се предлага с текстил от вълнен микс KvadratTM – луксозна, осезаема и съвременна алтернатива на кожата. Тактилността със съвременен привкус без съдържание на кожа се осигурява от текстил от вълнен микс KvadratTM, който е 58% по-лек от кожата и перфорирана тапицерия Ultrafabrics™ в цвят Ebony, с полиуретанови текстилни вложки, отличаващи се с характерна нова перфорация.

Иновативният текстил е претърпял интензивни вътрешни тестове за издръжливост в лабораторията за материали на Range Rover. За да се гарантира, че осигуряват дълготрайност и здравина, материалите преминават през 60 000 цикъла на триене – еквивалентът на 10 години употреба – с UV тестване, което симулира тригодишно излагане на силна слънчева светлина само в рамките на месец.

На разположение са новаторски опции за материали в допълнение към традиционните кожи, докато изтънчените нови детайли – включително в цвят Moonlight Chrome, разположени на волана, тапицерията на централната конзола и вентилационните отвори – осигуряват ново излъчване на финес. Цветът Moonlight Chrome допълва новите декоративни покрития, които включват технически светъл или тъмен анодизиран алуминий (в зависимост от модела), с фурнир Shadow Grey Ash, осигуряващ елегантно покритие при Range Rover Evoque Autobiography.

Цветовата палитра на Range Rover Evoque вече включва Arroios Grey, Tribeca Blue и Corinthian Bronze, докато опциите за контрастен покрив позволяват на клиентите да изразят своята индивидуалност, като изберат цвят Narvik Black или Corinthian Bronze. Характерът на екстериора е допълнително подобрен с общо осем дизайна на алуминиеви джанти с размер до 21 инча и пет нови покрития, с ефект „диамант“ за Range Rover Evoque Autobiography и Dynamic HSE.

Свързана технология

След въвеждането ѝ в новия Range Rover Velar, Range Rover Evoque също се отличава с най-новото поколение на информационно-развлекателната система Pivi Pro. Управлявани чрез елегантен нов 11,4-инчов извит, стъклен сензорен екран, всички основни функции на автомобила са интегрирани в новия дисплей, който сякаш се „рее“ в централната конзола.

Бутоните за управление на климатика, седалките и силата на звука са винаги видими чрез нови странични ленти, съдържащи многофункционални плъзгачи от двете страни. Тези виртуални бутони осигуряват незабавен достъп до често използвани функции, включително индивидуално регулиране на температурата за пътниците отпред, камери, навигация и сила на звука.

В началото на всяко пътуване на водачите се представя панел Pre-Drive за бърз достъп до често използвани функции като премахване на замъгляването на стъклата и подгряване на седалките. Вече в движение, той изчезва, за да разкрие познатия начален екран с три панела, който може да бъде персонализиран с характерната за Pivi Pro интелигентност и гъвкавост.

Информационно-развлекателната система от следващо поколение е била обект на задълбочено тестване и разработка, както цифрово, така и физически, с участието на тестващи хора, за да се намали времето за изпълнение на задачи и взаимодействие и да се предостави възможно най-удобното за потребителя изживяване. Приблизително 80% от задачите могат да бъдат изпълнени с две докосвания на началния екран.

Pivi Pro поддържа безпроблемна безжична свързаност  с Apple CarPlay™. Безжична свързаност с Android Auto® също се поддържа, като същевременно безжичното зареждане на устройства – от нова зона в централната конзола – осигурява незабавно бързо зареждане и намалява необходимостта от кабели.

Новият Range Rover Evoque има също Wi-Fi свързаност с план за мобилни данни, което гарантира на пътниците забавлението и връзката със света. Pivi Pro се отличава с двойна интегрирана eSIM технология и базирана на облака архитектура, което означава, че осигурява пълен достъп до редица онлайн приложения – включително Spotify и Deezer – интегрирани в информационно-развлекателната система.

Range Rover Evoque предлага също един от най-усъвършенстваните в този клас набори от свързани с камерите технологии с функцията 3D пространствен изглед, технологията за „прозрачен“ преден капак  ClearSight Ground ViewTM и вътрешното огледало за обратно виждане ClearSight Interior Rear ViewTM , предлагащи повече сигурност за водача. 

Превъзходна изтънченост

Характерната за Range Rover изтънченост е осигурена чрез съвременни технологии, които подпомагат комфорта и благосъстоянието, както и с широка гама от подбрани пакети с опции.

Новият Range Rover Evoque има за цел да осигури възможно най-здравословната среда в купето, с една от най-усъвършенстваните технологии за качество на въздуха в интериора в този клас. Cabin Air Purification Plus присъства за първи път при Evoque и представлява подобрение на предишната система.

Налична като част от опционалния пакет Comfort или като стандартно оборудване при Autobiography, тя извършва филтрация на прахови частици с размер до 2,5 µm и управление на CO2, което подпомага благосъстоянието на цялото семейство и същевременно повишава бдителността на водача чрез следене и контролиране на CO2 нивата в купето. Активира се чрез натискане на бутона Purify (Пречистване) на секцията Air Quality (Качество на въздуха) в системата Pivi Pro и работи, като намалява нивото на алергени и прахови частици в автомобила.

Системата използва nanoe X технология, за да се бори с патогените и да спомогне за значително намаляване на миризми, бактерии и алергени, докато технологията на приложението Air Quality Index (AQI) позволява на клиентите да наблюдават на екрана качеството на външния въздух на тяхното местоположение и дестинация.  

Подобрената видимост през нощта е осигурена от пикселизирани LED предни фарове със знакови дневни светлини. Стандартно оборудване при Dynamic HSE и Autobiography, новата система съдържа три пъти повече светодиоди в сравнение с предишните матрични LED предни фарове. Всеки фар има четири пикселизирани модула, съдържащи 67 прецизно контролирани светодиода. Те се адаптират точно към пътните условия отпред, за да осигурят оптимален преден лъч.

Функцията за динамично осветяване в завой използва данни за скоростта и кормилното управление, за да реагира на пътя напред и да осветява тъмните завои и ръбове, докато обхватът на дългите светлини може да фокусира светлината почти на половин километър напред за оптимална видимост. 

Способни да хвърлят сенки около четири насрещни обекта и да избягват заслепяването, адаптивните дълги светлини автоматично се адаптират към скоростта на автомобила, хвърляйки широк лъч при ниски скорости и по-интензивен, по-дълъг лъч при скорост над 70 км/ч.  

Електрифицирана производителност

Новият Range Rover Evoque  продължава да предлага гама от икономично plug-in електрическо хибридно и „меко хибридно“ електрическо задвижване, предоставяйки ефективност и производителност. Това включва съвременния plug-in електрически хибрид P300e, наличен редом с гама бензинови и дизелови двигатели Ingenium, всички съдържащи технологията „мек хибрид“ – Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV), за подобряване на ефективността и реакциите.

Електрическият хибрид P300e предлага на клиентите най-доброто от двата свята, като позволява на водачите на Range Rover Evoque да извършват своите среднодневни пътувания с нулеви емисии, благодарение на пробег в изцяло електрически режим до 62 км чрез своята батерия 14,9 kWh. Електрическото хибридно задвижване комбинира ефективен 3-цилиндров бензинов двигател Ingenium с електрически мотор 80 kW, осигурявайки обща изходна мощност от 309 к.с. и ускорение от 0 до 100 км за 6,4 секунди. Обновената батерия предлага подобрено изживяване при шофиране в реални условия, с очакван реален електрически пробег до 48 км. При по-дълги пътувания това означава общ пробег в реални условия до 651 км с CO2 емисии от 31 г/км.

Бързото постояннотоково зареждане е стандартно оборудване при Evoque P300e, позволяващо бързо зареждане далеч от дома за едва 30 минути, което означава, че следващото изцяло електрическо шофиране се нуждае от съвсем кратко зареждане. С домашно зарядно устройство 7 kW, зареждането от 0 до 100% може да се извърши за около два часа.

Модерни бензинови и дизелови двигатели с технология „мек хибрид“ (MHEV) допълват гамата. Технологията подобрява ефективността и отзивчивостта чрез използване на ремъчен стартер генератор (BiSG) за събиране на енергията, която обикновено се губи при спиране и забавяне. Тя се съхранява в 48-волтова литиево-йонна батерия под багажното пространство и се преразпределя при ускорение, осигурявайки по-прецизно функциониране на пестящата гориво система старт-стоп.

Характерните за Range Rover ангажираност и стабилност на всякакви терени се осигуряват от усъвършенствани технологии на шасито.

Системата Адаптивна динамика – когато е оборудвана – гарантира, че твърдостта на окачването е оптимизирана за условията на шофиране, подобрявайки комфорта на возене и управлението. Има дори специфично калибриране за офроуд шофиране, докато промяната на параметрите на задвижване чрез системата Програмируема динамика предоставя изключителна производителност и пъргавина на пътя.

Превъзходните възможности на всякакви терени са гарантирани от интелигентната система за задвижване на всички колела (AWD), осигуряваща оптимално разпределение на въртящия момент спрямо условията, независимо дали шофирате динамично по пътя или потегляте по хлъзгави повърхности.

Системата Terrain Response 2® е достъпна чрез Pivi Pro и позволява на водача да регулира настройките на автомобила спрямо средата на шофиране с избор между режими Еко, Комфорт, Трева-Чакъл-Сняг, Кал-Коловози, Пясък, Динамичен и Автоматичен. Всеки от тях променя калибрирането на двигателя, трансмисията, системата за задвижване на всички колела, окачването и системите за контрол на стабилността за оптимално сцепление и стабилност.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *