Петте най-големи фестивални сцени, които Alok е покорил

Alok – музикален гений, абсолютен хедлайнер на най-големите фестивали в света, а също и единственият диджей на планетата, успял да се представи два пъти пред повече от милион души. Бразилската суперзвезда в най-престижния списък на DJ Mag е класиран като четвъртият най-добър DJ в света, заедно с великите David Guetta, Martin Garrix и Armin Van Buuren, и повече от 70 милиона последователи в социалните мрежи и над 5 милиарда стриймвания в световен мащаб, направи го вторият най-популярен DJ в света.

Разпознаваем с уникалните си сетове, изпълнения на глобални електронни събития, както и на водещи световни фестивали, а в очакване на представянето му на Sea Dance in Exile на 19 август в Diamond Club на остров Крък бяха откроени пет изпълнения, които бетонираха Статус на суперзвезда на Алок.

EXIT FESTIVAL 2022

Миналата година регионалната публика имаше честта и удоволствието да се наслади на живо изпълнение на един от най-успешните днешни продуценти и диджеи на главната сцена на фестивала EXIT. Светлината на неговото EDM величество накара десетки хиляди фенове от цял свят да танцуват на Петроварадинската крепост с уникалната му комбинация от бразилски бас и денс поп, на премиерното изпълнение в този край.

TOMORROWLAND 2019

Бразилският чар и харизма, както и безспорният талант, го отличават на един от най-големите световни фестивали – Tomorrowland, където през 2019 г. той направи незабравим спектакъл, не веднъж, а ТРИ пъти, на три различни сцени. Хорово пеене, луди и съблазнителни бразилски ритми, които те карат да танцуваш, заедно с подбран набор от най-големите хитове, феновете очевидно никога не могат да се наситят. Мълвата за изпълнението за аналите се разпространи бързо, така че не е изненадващо, че точно този сет е един от най-гледаните в You Tube канала на Tommorowland и оттогава Alok е резидент на фестивала.

UNTOLD FESTIVAL 2022

Представянето на Romanian Untold 2022 е по някакъв начин повратна точка в кариерата на Alok, който оправда името на този фестивал във всеки сегмент. Беше спектакъл за всички сетива! Прегръщайки напълно епитета „продуцент с усещането на Midi“, той дебютира в Румъния със зашеметяваща нова концепция за изпълнение на живо. Визуалните елементи се състоеха от осветление и 3D анимация, в сътрудничество с видеомаестрото Александър Хесе, главният мозък зад най-новата продукция на боговете на EDM, Swedish House Mafia. Новото му шоу взриви феновете с върховното сливане на многоизмерно визуално разказване на истории и неограничена музика. Премиерата бе на новия DJ пулт, оформен от две масивни ръце, олицетворяващи енергията на Вселената. Символично, енергията беше канализирана през сцената, така че Alok да може да я предаде на живо на публиката. Трансферът на енергия озари присъстващите, с отличителния звук на Alok, който беше придружен до най-малкия детайл от ярка и емоционална „по-голяма от живота“ продукция. Това наистина впечатляващо преживяване само издигна изпълненията му на живо на следващото ниво и в същото време даде на колегите му адска домашна работа.

EDC LAS VEGAS 2022

Дебютното представяне на Алок на EDC в Лас Вегас беше сбъдната мечта, защото, както той призна в интервю за американски медии, той отдавна мечтаеше да бъде хедлайнер на този фестивал. Въпреки че беше малко нервен, изпълнението беше посрещнато с ентусиазма на публиката, която дори след великолепния спектакъл остана гладна за него, така че EDC бързо резервира Alok за 2023 г. Музикалното пътешествие е история сама по себе си.

LOLLAPALOOZA BRAZIL 2022

Предимството на домашния терен обаче е нещо, с което той особено се гордее, което демонстрира с многомилионните си изпълнения на Карнавала в Сао Пауло 2020 г., т.е. на Нова година 2023 г. във Форталеза. Бразилската публика разпозна най-голямата южноамериканска EDM звезда, която се ползва със статут на божество наред с футболистите у нас. Алок винаги има това предвид, затова е подготвил най-доброто шоу за Lollapalooza Brazil 2022, буквално. По-късно Алок разкри, че това изпълнение е счупило рекорда за най-много светлинни ефекти на един концерт в Бразилия. Светлинното шоу беше зашеметяващо, отвеждайки погледа на публиката към небето – което само засили величието на неговите електронни бийтове.

Sea Dance in Exile na ostrvu Krk

Както беше обявено по-рано, деветото издание на фестивала Sea Dance няма да се организира в Черна гора, а специалното издание под символичния лозунг Sea Dance в изгнание ще се проведе от 17 до 19 август в клуб Diamond, разположен в Малинска на о. на Крък.

В четвъртък, 17-ти, програмата ще бъде открита от френската световна сензация Уили Уилям с подкрепата на Lady Lee, Viiit и Vanjanje. В петък, 18-ти, хаус гросмайсторът Fedde Le Grand, следван от Mika Vale, Yakko и Dominique, ще пристигнат на Diamond counter, докато в последната вечер, на 19 август, остров Крък ще бъде доминиран от бразилския електронен магьосник Alok , акомпаниран от дуото Vanillaz, Ryu & Dante и Доминик и Ванджанжа.

Редовни и VIP билети са достъпни на уебсайта на Entrio.

Sea Dance в изгнание, от 17 до 19 август 2023 г., ще се реализира с подкрепата на Хърватския туристически съвет.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *