Защо само Андреа защити българската музика?

Скандалната Карлеуша представи новият си музикален албум след 11 годишна пауза. Той съдържа 10 парчета, но не с това се открои.

Албумът „ALPHA“ предизвика гнева на меломаните, защото публикацията към анонса бе с хейт към българската музика и артисти.

Разбира се, от цялата поп-фолк гилдия, единствено Андреа имаше „топките“ да не мълчи, а да изрази своята позиция по темата в социалните си мрежи под формата на стори.

Смятате ли че е нормално сръбска певица да обижда българските изпълнители и нашето творчество? И ние да си мълчим, да не защитим по никакъв начин родните ни изпълнители и държавата ни като цяло.. Когато се крадяха мои песни от всички държави от бивша Югославия, аз не обидих никого.. Или сме готови да обиждаме само своето, родното и да си затваряме очите, когато на някой му е хрумнало да си прави PR, за да си промотира песните с хейт към цяла една нация! Не знам, объркана съм, а вие?“ – пита една от най-популяните ни изпълнителки в световен мащаб.

Всъщност, тук е момента да припомним че творчеството на Андреа винаги е било на почит в съседна Сърбия. Именно там, тя пълнеше клубовете и хиляди сърби пяха нейните хитове. Разбира се, тамошните изпъкнители видяха това и парчетата на Андреа имат безброй кавъри. „Хайде опа“ е най-големият хит на Андреа в Сърбия и има над 20 кавър версии.

Андреа има и колаборации с Cvija и MC Yankoo, които превзеха Балканите още с премиерите си и влязоха в сетовете на най-големите DJ.

Въпреки огромните успехи които Андреа постигна и продължава да жъне, тя никога не оплю нито една държава и не си направи грозен PR. Знаете ли защо? Защото няма нужда.. Тя има безброй почитатели, които очакват с нетърпение всеки следващ проект и оценяват творчеството на певицата на световно ниво.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *