След тежка диагноза топ юристът Савина Славчева започна битка за сурогатното майчинство

Освен, че е сред водещите адвокати с утвърдена кантора, която юридически и счетоводно обслужва търговски дружества, собственост на чужди граждани, Савина Илиева-Славчева се ангажира с нелеката цел за промяна на законодателството за жени с онкологични и с автоимунни заболявания, които не могат да имат деца. Тя е сред претендентите за златните статуетки на Women Leaders Awards 2024, които ще бъдат връчени на 1 март 2024 г. в балната зала на 5-звездния Hyatt Regency Sofia.

Добрите примери в женското лидерство и предприемачество ще бъдат отличени по време на събитието, вдъхновено от основните ценности на Европейския съюз за равенство и борба с дискриминацията, съобщават организаторите от международната платформа за сътрудничество – GLOBAL LEADERS.

Савина е сред претендентите за златните статуетки на престижния форум.

Според нея – една от възможностите онкоболните жени да имат деца е чрез сурогатно майчинство, което все още е забранено от закона в България. Тази голяма цел на Савина се ражда, когато лекарите й дават най-тежката диагноза – рак. Но тя продължава да се бори за живота си, без да се отказва от мечтата си да стане майка.

Когато е на 36-годишна възраст адвокат Славчева вярва, че е постигнала всичко, за което мечтае – любящ съпруг, дом и кариера. Предстои да сбъдне и най-съкровеното желание на всяка жена – да стане майка. Но вместо да види положителния резултат от усилията си и тези на лекарите, при поредния й инвитро опит преди 2 години тя чува тежката диагноза – рак на гърдата. Започва битка за живота си, за правото си да продължи да съществува, да диша, да се смее, да твори, да обича и да се раздава за другите – животни, хора, каузи.

Поредното предизвикателство за Савина е длъжността директор на „Нюз 24/7“. Тази бързоразвиваща се медия я кара да се чувства горда с плодовете на труда си и наскоро спечелената награда „Млада медия на годината“ от „VIP Awards“ е доказателство и признание за това. Екипът на медията си е поставил задачата до първия й рожден ден тя да стане още по-ясно разпознаваема и различна от останалите. Затова Савина държи нейните служители да са фокусирани в тази кауза, в добрия пример и в обективното отразяване на събитията.

Адвокат Славчева придобива своята юридическа правоспособност през 2013 г. Прави специализации в страната и в чужбина по корпоративно право и право на ЕС. Силната й вяра в Бог я кара да помага на църквите, затова се вписва в Софийска адвокатска колегия с профил Църковно право.

Партньори на събитието са Зонта Клуб Интернешънъл, Международният Институт за Сигурност и Сътрудничество, Българската Търговско-Промишлена Палата, Българо-Италианския Бизнес Клуб, Българо-Македонската Търговско промишлена Палата, Турско-Българската Търговско-Индустриална Камара, Гръцката Търговска камара в Солун и други.

Източник: Anons.bg

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *