3-тото издание на „Приказка за децата на Пловдив“ набра 13 000 лв. в подкрепа на ранното детско развитие

Информация до медиите/16 юни 2023 г.

 

Третото издание на „Приказка за децата на Пловдив“, организирано от фондация „За Нашите Деца“, набра 13 хиляди лева в подкрепа на каузата на организацията. Благотворителната вечер се реализира в Изложбена зала „2019“, Градска художествена галерия, и събра на едно място представители на бизнеса в района, дипломатическия сектор и местната власт.

Гостите на вечерта се обедиха за поредна година, за да бъде даден шанс за развитие и грижа на над 1000 деца в ранна детска възраст от общините Пловдив, Марица, Куклен, Стамболийски, Асеновград, Перущица, Раковски и Родопи до края на годината.

По време на събитието съмишлениците на фондацията се насладиха на неповторима артистична програма с участието на Георги Добрев, изявен млад музикант, радващ с изкуството си публиката в България и чужбина, Китарен ансамбъл „Академика“, уникална студентска формация от 13 класически китари и една акустична бас китара, вокална формация „Нова Магия“, част от голямото музикално семейство на една от най-успешните школи за поп и джаз пеене в страната – Арт Войс Център.

В рамките на програмата бяха прожектирани и две истински истории от работата на специалистите на фондация „За Нашите Деца“ с уязвими семейства.

Видеата са достъпки тук:

Семейството Величка и Десислав имат две деца – Виктория и Александра. При среща със специалисти от фондация „За Нашите Деца“ става ясно, че по-малкото дете видимо не отговаря на календарната си възраст и има необходимост от активна работа. Така започва активната работа на специалист и социален работник от фондацията с детето и неговото семейство. 

Приказка за децата на Пловдив: Историята на Алекс – YouTube

Семейството на Тесс напуска град Днепър, Украйна през месец март 2022 г. След престой в Португалия решават да се преместят в България. Тесс има поставени диагнози епилепсия и дисплазия на тазобедрена става и след насочване от „Център за подпомагане на Украинските бежанци в гр. Пловдив“ детето започва работа с рехабилитатор от фондация „За Нашите Деца“. Допълнително, екипа на фондацията подкрепя семейството и с психологическа помощ и съдействие за записване на децата в български училища.

Приказка за децата на Пловдив: Историята на Тесс – YouTube

„С вашата помощ ще бъдем до новородени и малки деца с различна степен на увреждане или трудности в развитието. До деца в риск от изоставяне, за да растат пълноценно, а техните родители да имат нужните умеия и увереност да полагат най-добрата грижа за тях. 

Детството е твърде кратко, за да пропускаме възможностите децата да бъдат здрави, обичани и щастливи. Българското общество често забравя, че най-ценния капитал на България са децата. 

Фондация “За Нашите Деца” ще продължи да следва мисията си да създава среда, в която най-малките да развиват своя потенциал. Независимо от всички предизвикателства. Защото няма по-ценно от резултатите, които постигаме заедно – в името на приказките на тези деца.“, каза г-жа Мариана Тасева, изпълнителен директор на фондацията.

Събитието се организира съвместно с The Human Safety Net, в партньорство с Reynaers Aluminium, Right Pack, Food Arena, Metro, Devin и с медийната подкрепа на Nova Broadcasting Group.

 

 

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *