Известни лекари създават музика, включват се във Фестивала за поп и рок музика

Фестивалът за поп и рок в София вече 13 години събира талантливи автори и изпълнители. Освен с музика, много от тях имат изразена ярка обществена позиция, а понякога и съвсем различна професия. Както д-р Димитър Нинов, който е член на Дружеството на дерматолозите у нас и на Българския лекарски съюз. Освен участието си в множество конгреси, конференции и семинари, докторът намира намира време и за музика. Всъщност тя е голямата му страст. Той дори създава Химн на дерматолога.
Участвал е в конкурса „Бургас и морето“, а сега се включва и в най-големия музикален фестивал, провеждан в София. При това в екип с още един лекар – Джина Дундова – Панчева – известен педиатър и асистент в Медицинския университет в столицата. Лекарката с нежна душа е член на Съюза на българските песатели. Има издадени 7 книги с поезия. Създала е и много текстове за песни. Сред тях е и „Любовта е като старо вино“, с която тя и д-р Нинов ще се включат в конкурсната надпревара на Фестивала за поп и рок музика – София 2023.
Музиката и аранжимента на парчето са дело на Димитър Гетов. Той прави музиката след като се вдъхновява от думите й.
„Без любов няма живот. Може и да се опариш, но тежко му на този, който не е хващал това заболяване. Любовта движи всичко. Тя може да бъде почувствана и изказана по различни начини. Много обстоятелства ни смачкват и човек се лута между различни истини. Сред тях обаче любовта остава голямата истина“, отбеляза Гетов.
Той създава песента специално за Димитър Нинов.
„Димитър Нинов има данни на оперен певец. Затова и песента е замислан в този стил. Той се справи много добре с нея“, обясни Димитър Гетов.
Гетов разказа, че двамата са се започнали в кабинета на пеещия доктор и оттогава споделят любовта си към музиката.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *