Пътят към Париж 2024 – обратното броене до олимпийските игри с ново оригинално съдържание от Warner Bros. Discovery

  • Warner Bros. Discovery започва обратното броене до Олимпийските игри в Париж през 2024 г. с ексклузивно и оригинално съдържание с премиера на 26 юли по Eurosport
  • Носителят на Световната купа на ФИФА Тиери Анри е в ролята на разказвач в новия документален филм „Олимпийски игри: Парижкият спортен живот“, който събира 100-годишна спортна история на града ТРЕЙЛЪР
  • Най-бързата жена в британската история Дина Ашър-Смит поема ролята на олимпийски посланик
  • Кампанията „Една година за мечтаене“ стартира заедно със специалното лого „Париж 2024“

Близо шест години след като столицата на Франция получи правото да организира Олимпийските игри, пътуването по пътя към Париж 2024 набира скорост с премиерата на ново, ексклузивно и оригинално съдържание в платформите на Warner Bros. Discovery (WBD) в цяла Европа, за да се отбележи една година до началото.

На 26 юли 2023 г. WBD ще посвети вечерната програма на Eurosport на отбелязването на обратното броене до завръщането на Олимпийските игри в Европа за първи път след Лондон 2012 г. Сред заглавията е премиерата на нов завладяващ документален филм – „Олимпийски игри: Парижкият спортен живот“– припомнящ историческата и уникална връзка на Париж със спорта през 100-те години от последното му домакинство на Олимпийските игри през 1924 г.

Спортните легенди в „Олимпийски игри: Парижкият спортен живот“
Документалният филм, разделен на два шестдесетминутни епизода, представя легендарния носител на Световната купа на ФИФА през 1998 г. и на Евро 2000, Тиери Анри, като разказвач.
Филмът включва и интервюта, изследващи връзката на спорта с Париж, с някои от най-изтъкнатите таланти от различни олимпийски спортове. Сред тях са съотборниците на Анри, спечелили Световната купа и Еврото, Еманюел Пети и Марсел Десаили, както и тенис легендите Матс Виландер, седемкратен шампион на сингъл от Големия шлем при мъжете и последният французин, спечелил титлата на сингъл на Ролан Гарос, Яник Ноа, както и рекордьорът, петкратен победител в Тур дьо Франс – Еди Меркс.


Говорейки за „Олимпийски игри: Парижкият спортен живот“ и Олимпийските игри, Тиери Анри споделя: „Винаги, когато в страна има голямо събитие или турнир, това, което то носи на хората, е преди всичко радост, но също така и желание да практикуват даден спорт. Чрез спорта Париж успя да се изправи и да диша отново и да види светлината в края на тунела. Мисля, че това е много важно. Това е, което носят олимпийските игри – те носят надежда. Винаги сме свързвали Париж със стил, елегантност, мода, храна. Устойчивостта невинаги е нещо, което взимаме предвид, а тя идва и чрез спорта. Надявам се, че можете да видите това и че то ще бъде предадено разбираемо в документалния ни филм„.

Скот Йънг, главен вицепрезидент по съдържанието и продукцията в Warner Bros. Discovery Sports Europe, споделя: „Това е знаменателно събитие за нас и за всички спортни фенове и не става въпрос само за 17-те дни догодина, а за 12-месечното пътуване до лятото на следващата година. Ще започнем с невероятен набор от съдържание, което ще набере скорост и ще увеличи очакването от днес до началото на Олимпийските игри в Париж. Става дума за това да отведем хората на  пътешествие, което им помага да се свържат с олимпийския дух. След това ще сменим фокуса, опирайки се на ролята на олимпийски разказвач, представящ спортистите, които се стремят да постигнат мечтите си. Ако обичате Игрите, можете да видите всяка минута от всеки спорт, който се отразява на нашите 20 езика на почти 50 пазара в Европа. Общо 33 спорта и 321 събития за медали ще бъдат показани на живо по нашите канали и платформи. Знаем, че Игрите привличат нови спортни фенове на всеки четири години и ние ще предложим едно наистина завладяващо преживяване, каквото няма да видите никъде другаде. Нямаме търпение да празнуваме натрупването на вълнението от днес до церемонията по откриването в Париж след 365 дни.“

Като предшественик на премиерата на „Олимпийски игри: Парижкият спортен живот“ на 26 юли вечерта, водещият на Eurosport Радзи Чинянганя ще представи специално тридесет минутно предаване, озаглавено One Year to Dream (Една година на мечтаене), в което ще посети някои от емблематичните забележителности на Париж, за да интервюира специални гости. Сред тях са президентът на Париж 2024 Тони Естанже, петкратният олимпийски медалист по джудо Теди Ринер, деветкратният световен шампион по BMX Матиас Дандоа и олимпийският медалист по фехтовка Исаора Тибус. Вечерната програма по Eurosport, ще бъде прекъсната от профили на спортисти в новата десетминутна поредица, спонсорирана от Bridgestone, озаглавена „Олимпийците“.


В рамките на „Олимпийски игри: Парижкият спортен живот“ WBD ще пусне допълнителни кратки и дълги програми. Предстоящите акценти в съдържанието включват поредица от няколко епизода, озаглавена The Super Six, която проследява мечтите на шестима различни спортисти от различни дисциплини, които се изправят пред предизвикателства, докато се стремят към златото в Париж. Повече подробности за поредицата ще бъдат разкрити през 2024 г., заедно с допълнителна информация за чисто нова 25-серийна поредица „Атлетите, които да следим“.


Седмичната поредица „Една година на мечтаене“, която ще представи автентичен парижки привкус и ще допълни програмата в ефир, стартира на 26 юли. Тя улавя сърцето на Париж през погледа на млади парижани, свързани с местни спортни клубове, които описват своята страст към Игрите в родния си град в поредица от кратки филми. Поредицата, режисирана от Ерик Нунг и продуцирана от Джордан Сантул, ще бъде представена в линейните, цифровите и социалните платформи, на WBD.


Дина Ашър-Смит се присъединява към WBD Sports в ролята на нов посланик на Париж 2024
Дина Ашър-Смит от отбора на Великобритания вече има два олимпийски медала и ще се бори за злато в Париж догодина. Най-бързата британска жена на 100 м и 200 м ще се присъедини към Warner Bros. Discovery като олимпийски посланик в подготовката за Париж 2024, за да повиши информираността и вълнението от отразяването му. Тя ще се появи в нови и оригинални програми, излъчвани от 2024 г. в навечерието на Игрите, очертавайки собственото си пътуване до Париж 2024.

Дина Ашър-Смит споделя: „Новата ми роля ще бъде да информирам всички колко невероятен ще бъде Париж и да ги насърчавам да гледат в Eurosport. Надявам се да бъда добър посланик, с когото Warner Bros. Discovery ще се гордее да работи. Заедно ще се постараем да внесем тази енергия и вълнение, които очакването на Олимпийските игри заслужава.“

От момента на първите си олимпийски игри през 2018 г., WBD продължава да ангажира рекордна аудитория в цяла Европа във всички платформи – блестящо потвърждение на иновативния целогодишен подход на медийната компания към разказването на истории в навечерието на всяка лятна и зимна олимпиада.

Съвсем наскоро WBD отчете безпрецедентен брой от един милиард минути, излъчени през приложението на Eurosport и discovery+ по време на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022, като новите цифрови абонати надхвърлиха с 50% тези от предишните зимни игри. За Олимпийските игри в Токио 2020 повече от 372 млн. души в Европа гледаха Игрите чрез канала и платформите на WBD заедно с нейните 45 партньори по лиценз на съдържаноето, като част от стратегията за мащабно отразяване на Олимпийските игри до възможно най-широка аудитория.

Програма на Eurosport, посветена на Игрите на 26.07
21:00-21:30
„Една година на мечтаене“
Целенасоченото седмично предаване на списанието на Eurosport се фокусира върху Олимпийските игри и спортистите, които искат да се състезават в Париж през 2024 г.
 
21:30-22:30
„Олимпийски игри: Парижкият спортен живот“ (част 1)
Премиерата на новия документален филм в две части на Eurosport, който припомня историческите и уникални отношения на Париж със спорта през 100-те години след последното домакинство на Олимпийските игри през 1924 г. с ексклузивни интервюта със спортни величия.

22:30-23:00
„Олимпийски игри: Парижкият спортен живот“(част 2)

23:30-23:40
„Олимпийците“
Профили на видни спортисти, които искат да започнат пътя си към Олимпийските игри в Париж през 2024 г. В първия епизод участва двукратният олимпийски медалист в десетобоя, атлетът Кевин Майер. Поредицата е спонсорирана от Bridgestone.

Петър Ангелов

Собственик и редактор на “ТРОТОАР МЕДИЯ”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *